Loading...

Tomas Mojzis potkaisee Ryan Laschia

64,405 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Mar 15, 2012

KURINPITOPÄÄTÖS TOMAS MOJZISIN ASIASSA

Tapahtuma-aika: 13.3.2012

Ottelu: TPS-PELICANS

Peliaika 27:27
1. Selostus asiasta

Otteluajassa 27:27 sattui pelitilanne, joka on saatettu otteluvalvojan päätöksellä päävideotuomarin käsittelyyn, koska otteluvalvojan mukaan tilanteessa Tomas Mojzis potkaisee Pelicansin pelaajaa.

Päävideotuomarin raportin mukaan otteluajassa 27:27 syntyy tilanne missä TPS:n puolustaja numero 4 Tomas Mojzis lähtee taklaamaan kiekollista Pelicansin pelaaja numero 19 Ryan Laschia seurauksella, että molemmat pelaajat kaatuvat jäähän. Tilanteessa Mojzisin maila menee Laschin jalkojen väliin. Tilanteen jälkeen Mojzis nousee ylös ja potkaisee edelleen jäässä makaavaa Laschia. Mojzisin potku tapahtuu nilkalla/säärellä ja se osuus Laschia nilkan/pohkeen seudulle.

Päävideotuomari on saattanut tilanteen kurinpitäjän käsittelyyn, koska tilanteesta tulee päävideotuomarin mukaan tuomita ottelurangaistus potkaisemisesta säännön 535 mukaisesti.

Mojzis on antanut tilanteesta lausuman. Mojzisin lausuman mukaan Lasch piti hänestä kiinni samalla kun Mojzisin maila oli Laschin jalkojen välissä. Mojzis ei yrityksestä huolimatta saanut mailaansa vapaaksi ja samalla Lasch kohdisti luistimensa terät kohti Mojzisia. Tästä johtuen Mojzis työnsi Laschin pois tilanteesta. Mojzisin mukaan tilanne näyttää videolta potkulta, mutta hänellä ei ollut tarkoitus potkaista vaan vain työntää Laschin luistimien terät kauemmaksi. Lasch ei loukkaantunut tilanteessa. Mojzis ei ole aiemmin osallisena tällaisessa tilanteessa. Mojzis haluaa, että runkosarjapelit ovat päättymässä ja tämä otetaan rangaistusta harkittaessa huomioon.

Tilanne näkyy ottelun videotallenteelta.
2. Sovellettavat säännöt ja ratkaisun perustelut

Sääntökirjan säännön 535 mukaan pelaajalle, joka potkaisee tai yrittää potkaista toista pelaajaa, tuomitaan Ottelurangaistus (OR).

Videotallenteelta tehtävien havaintojen mukaan Mojzis nousee kamppailutilanteessa ylös jäästä samalla kun hänen mailasta on jäässä makaavan Laschin jalkojen välissä. Mojzis tempaisee mailansa Laschin jalkojen välistä ja heti tämän jälkeen potkaisee oikealla jalalla Laschia. Terävä potku osuu jäällä selällään olevaa Laschia vasempaan sääreen ja jalkaterään. Potkun voimasta Lasch pyörähtää jäällä. Näkemykseni mukaan kyseessä on selvä potkaisu, josta tulee määrätä säännön 535 mukaan ottelurangaistus.

Luistimella potkaiseminen on erittäin tuomittavaa ja jääkiekkoon kuulumaton teko. Tätä osoittaa se, että pelkästään potkaisun yritys on säännöissä määritelty ottelurangaistuksella rangaistavaksi teoksi. Luistimella suoritettuun potkaisuun liittyy aina huomattava riski vakavammastakin loukkaantumisesta. Tässä tilanteessa Lasch ei loukkaantunut.

Tekoa kokonaisuutena arvostellen katson, että oikea rangaistus kolmen ottelun mittainen pelikielto.
3. Ratkaisu

Määrään TPS:n Tomas Mojzisille kolmen (3) ottelun pelikiellon. Mojzis on pelikiellossa TPS:n seuraavissa ottelussa 15.3.2012 Ässät-TPS ja TPS:n kahdessa ensimmäisessä Villi kortti -kierroksen ottelussa 17.3.2012 ja 18.3.2012.
4. Muutoksenhaku

Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla kurinpitoryhmälle kurinpitosääntöjen 7 luvun mukaisesti.
5. Päiväys ja allekirjoitus
Hämeenlinnassa, 14. maaliskuuta 2012
Sampo Liusjärvi

SM-liigan kurinpitäjä

  • Category

  • License

    • Standard YouTube License

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...