Loading...

Majlis Pelancaran Program Transformasi Lima Tahun YBK

1,018 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Mar 14, 2012

Shah Alam, 13/03/2012 - Saya melancarkan Program Transformasi Lima Tahun YBK sempena ulang tahun ke-22 yayasan itu di sini Selasa.

Yayasan Basmi Kemiskinan (YBK) mampu menjadi rakan strategik kepada kerajaan Persekutuan dalam usahanya membasmi kemiskinan rakyat.

Antara objektif program itu ialah meningkatkan kapasiti Asrama Kasih YBK di Serendah kepada 1,250 pelajar pada 2016 berbading 1,000 pelajar sekarang dan juga meningkatkan pengambilan pelajar di Pusat Latihan YBK daripada 1,161 pelatih kepada 9,111 dalam tempoh yang sama.

Pada majlis ini juga, saya menyaksikan pertukaran memorandum persefahaman antara Akademi Kemahiran YBK dengan syarikat MIGHT METEOR Advanced Manufacturing Sdn Bhd dan Akademi Mutiara YBK Sdn Bhd dengan A.H. Razali Sdn Bhd, Manpower Addition Sdn Bhd, R.B.H Enterprise, Pancaran Asas Sdn Bhd, BBS Tas Con Enterprise Sdn Bhd dan Zedcon Engineering (M) Sdn Bhd.

Saya juga turu menyaksikan anak syarikat YBK, YBK Usahasama Sdn Bhd menerima surat tawaran kemudahan pembiayaan bernilai RM31.9 juta daripada Malaysia Building Society Bhd bagi pembiayaan sebahagian kos pembinaan Universiti Teknologi MARA Jasin.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...