Upload

Loading icon Loading...

This video is unavailable.

Uji Zem-zem - ujë me karakteristika të veçanta

Sign in to YouTube

Sign in with your Google Account (YouTube, Google+, Gmail, Orkut, Picasa, or Chrome) to like ok oki's video.

Sign in to YouTube

Sign in with your Google Account (YouTube, Google+, Gmail, Orkut, Picasa, or Chrome) to dislike ok oki's video.

Sign in to YouTube

Sign in with your Google Account (YouTube, Google+, Gmail, Orkut, Picasa, or Chrome) to add ok oki's video to your playlist.

Uploaded on Oct 27, 2011

uji zem zem, te dhena shkencore per ujin zem zem, karakteristikat e ujit zem zem, mrekullia e ujit zem zem, mrekulli uji zem zem, vlera e ujit zem zem, islami, ligjerata islame, pastertia e ujitShkencëtari japonez Dr Mesaru Imuti (Masaru Emoto) thotë se uji zemzem cilësohet si ujë me veti të veçanta dhe karakteristika të cilat nuk mund të gjinden tek ujërat tjerë të thjeshtë. Këtë pretendim e vërtetoi me anë të hulumtimeve të cilat i bëri në ujin zemzem me të ashtuquajturën nano-teknologji, gjë që nuk kishte mundësi ta ndryshoj asnjë veti specifike apo karakteristikë të ujit të zemzemit, dhe shtoi se me përzierjen e një pike të ujit zemzem me 1000 pika uji të rëndomtë fitohet përzierja e cila përfshin të gjitha cilësitë dhe karakteristikat e ujit zemzem.


Dr Mesaru Imuti, shkencëtar dhe hulumtues japonez, drejtor dhe president i Institutit për hulumtime shkencore "Had" në Tokio, i cili vizitoi Arabia Saudite dhe ligjëroi në fakultetin "Darul-hikme" për femra në Xhidde, në një takim ku morën pjesë mbi 500 shkencëtar dhe hulumtues.

Ai, gjithashtu, bëri të ditur për eksperimentin e tij në ujin zemzem (të cilin e mori nga një arab), dhe tha: "Zemzem është vërtet një ujë i veçantë, dallon nga ujërat tjerë nga përbërja dhe komponentet kristale që i përmban. Të gjitha provat që janë bërë në ujin zemzem nuk ia ndryshuan cilësinë dhe karakteristikat e tij, gjë që tregon se uji zemzem nuk është ujë i thjeshtë si ujërat tjerë".


Ky shkencëtar i dalluar japonez, themelues i teorisë "kristalizimi i atomit të ujit", teori e cila u ka hapur dyert e reja hulumtimeve në shkencën e ujit, dëshmoi se shqiptimi i fjalës "Bismilah" ka ndikim të çuditshëm në ujin e zemzemit dhe i jep forma shumë të bukura dhe të veçanta kristalore.

Dr. Mesaru Imuti, gjithashtu, theksoi se gjatë eksperimentit në ujin zemzem e lëshonte kasetën me leximin e Kur'anit në afërsi të ujit, gjë që ndikonte duke krijuar forma të veçanta kristalore shumë të pastra dhe shkëlqyese, dhe shtoi se kjo ishte njëra ndër gjërat më interesante dhe të çuditshme që u paraqiten gjatë këtij eksperimenti.

Ai tha se uji zemzem ka mundësi "kujtesë" të bëj depozitimin e të dhënave në veti, kështu p.sh. nëse lexohet ndonjë sure afër ujit zemzem, nga krijimi i valëve të veçanta në ujin zemzem gjatë leximit të Kur'anit me anë të teknologjisë është vërtetuar për cilën sure bëhet fjalë, gjë që nuk mund të shihet me anë të syrit.

  • Category

  • License

    Standard YouTube License

Loading icon Loading...

Loading icon Loading...

Loading icon Loading...

Loading icon Loading...

Ratings have been disabled for this video.
Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.

Loading icon Loading...

Suggestions

Loading...
Working...
to add this to Watch Later

Add to