YouTube home #ProudToBe

Loading...

Afghanen protesteren tegen mensonterende praktijken

111 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Mar 14, 2012

Afghaanse jongeren organiseren op 15 maart een demonstratie om aandacht te vragen voor door 'menstonterende praktijken' begaan door buitenlandse militairen.
beeld/2012/03/Flyer-demonstratie2.jpg -


Op 12 maart heeft een Amerikaanse militair een bloedbad aangericht in het zuiden van de Afghaanse provincie Kandahar. Hij ging huizen binnen en schoot 16 mensen dood, waaronder baby's en kinderen. De Afghaanse gemeenschap in Nederland veroordeelt deze mensonterende praktijk ten zeerste. Op initiatief van een aantal actieve Afghaanse jongeren wordt komende donderdag 15 maart om 16.00 een demonstratie gehouden op de Dam in Amsterdam.

Het doel van deze demonstratie is aandacht te vragen voor de inhumane gebeurtenissen in Afghanistan. En van de NAVO (waar ook Nederland deel van uitmaakt) te eisen op zoek te gaan naar humanitaire oplossingen voor de situatie in Afghanistan. In het afgelopen jaar kwamen steeds meer misstanden tegen Afghaanse burgers naar buiten: een NAVO-helikopter die 'per ongeluk' negen kinderen doodde (maart 2011), Amerikaanse militairen die urineerden over de lijken van gedode Afghaanse strijders en daar filmpjes van maakten (januari 2012), Britse militairen die twee Afghaanse kinderen misbruikten en mishandelden en ook daar filmpjes van maakten (januari 2012), Amerikaanse militairen die de Korans verbrandden (februari 2012) en nu de recentste gebeurtenis waarbij een Amerikaanse militair 16 Afghaanse burgers doodde. En dit zijn slechts de gebeurtenissen die wél de media hebben gehaald. Het aantal agressieve praktijken die in het verborgene plaatsvinden, zal groter zijn. Om al deze voorbeelden is deze demonstratie georganiseerd. We willen als Afghaanse Nederlanders, of Nederlandse Afghanen, maar vooral als mensen deze mensonterende praktijken veroordelen.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...