Loading...

V. Janevski - Аko ne te sakam | В. Јаневски - Ако не те сакам

59,279 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Nov 1, 2008

Владо Јаневски - Ако не те сакам

Сегде околу нас
љубов ефтина
со рака просјачка
и мантил искинат
Но мојата ќе трае се дури сум жив
твојто име да е мој последен здив

Ако не те сакам - зошто ми е мака
кога ноќ ќе падне
и ќе ми помине без тебе?
Ако не ми требаш тогаш што ми прави
кога ке ме гушнеш
светла топлина во гради?

Ако не те сакам - зошто боли вака
секој Божји ден
што ќе ми помине без тебе?
Ако не ми требаш зошто суша
ти ми оставаш во душа
кога и да заминеш?

А сега , одете си сите
сакам да сум сам
не би ме разбрале
ни да ви објаснам

Ве имам како свои
но ми фали едно лице
сокриено во мојто
непроѕирно срце

Ако не те сакам - зошто ми е мака
кога ноќ ќе падне
и ќе ми помине без тебе?
Ако не ми требаш тогаш што ми прави
кога ке ме гушнеш
светла топлина во гради?

Ако не те сакам - зошто боли вака
секој Божји ден
што ќе ми помине без тебе?
Ако не ми требаш зошто суша
ти ми оставаш во душа
кога и да заминеш?
---------------------------------
Vlado Janevski - Ako ne te sakam

Segde okolu nas
ljubov eftina
so raka prosjacka
i mantil iskinat
No mojata ke trae se duri sum ziv
tvojto ime da e moj posleden zdiv

Ako ne te sakam - zosto mi e maka
koga nok ke padne
i ke mi pomine bez tebe?
Ako ne mi trebas togas sto mi pravi
koga ke me gusnes
svetla toplina vo gradi?

Ako ne te sakam - zosto boli vaka
sekoj Bozji den
sto ke mi pomine bez tebe?
Ako ne mi trebas zosto susa
ti mi ostavas vo dusa
koga i da zamines?

A sega , odete si site
sakam da sum sam
ne bi me razbrale
ni da vi objasnam

Ve imam kako svoi
no mi fali edno lice
sokrieno vo mojto
neprozirno srce

Ako ne te sakam - zosto mi e maka
koga nok ke padne
i ke mi pomine bez tebe?
Ako ne mi trebas togas sto mi pravi
koga ke me gusnes
svetla toplina vo gradi?

Ako ne te sakam - zosto boli vaka
sekoj Bozji den
sto ke mi pomine bez tebe?
Ako ne mi trebas zosto susa
ti mi ostavas vo dusa
koga i da zamines?

  • Category

  • License

    • Standard YouTube License

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...