Upload

Loading...

Zembla: ADHD-hype, kinderen ziek of ziek gemaakt? Deel 3

7,073 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Uploaded on Sep 22, 2010

Inmiddels worden bijna 900.000 pakjes ADHD medicatie per jaar voorgeschreven aan voornamelijk kinderen. Zijn de kinderen ziek of worden ze ziek gemaakt?

In de Vara Zembla reportage komt duidelijk de gedachtengang van veel psychiaters aan bod. Mensen worden letterlijk met psychiatrische therapie overgehaald om medicijnen te gebruiken zonder dat er een objectieve medische verantwoording bestaat voor een ziekte om te behandelen.

Je kunt goed zien hoe onzekere mensen geïndoctrineerd worden dat ze een ziekte hebben door ze hun focus te laten richten op allerhande onzekerheden en problemen in het leven. En die problemen kunnen natuurlijk reëel zijn maar het feit dat de psychiater om die reden een ziekte bij de mensen diagnosticeert is zowel ethisch als medisch onverantwoord.

Nu rijst de vraag: wie gaat deze schandalige ADHD-zwendel stoppen? Want je kan het toch niet laten voortduren? Straks komt er een of andere 'professie' die zegt dat Satan in de kinderen leeft en dat het bewijs daarvoor een citaat uit de bijbel is. Kwakzalverij zoals de psychiatrie moet koste wat kost beëindigd worden. Natuurlijk moet er respect bestaan voor mensen die ervoor kiezen om bepaalde behandelingen of middelen te gebruiken maar het mag niet zo zijn dat we het als gewoon gaan beschouwen dat erkende artsen op basis van een citaat uit een soort bijbel een ziekte kunnen diagnosticeren en op basis daarvan gevaarlijke hersenmedicijnen mogen voorschrijven.

http://zembla.vara.nl/

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...