Loading...

Annie M.G. Themamaand: Los Zand

1,234 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Jan 4, 2010

Annie schreef het in 1989 op verzoek van actrice Netty Blanken en regisseur Gerardjan Rijnders, toen artistiek leider van Toneelgroep Amsterdam. Het was haar eerste toneelstuk voor het gesubsidieerde toneel. Er komen nogal wat themas in dit stuk naar voren. Het gezin, zoals vaker in haar werk, daarnaast onderwerpen als vrouwenliefde, genetische manipulatie, discri9minatie en ontwikkelingshulp. Misschien was dat wel iets teveel van het goede en kreeg het stuk daardoor een mindere pers: Te serieus voor een klucht, en te kluchtig voor een komedie. Annie was zelf niet echt te spreken over de regie.
Het stuk werd hetzelfde jaar uitgezonden op televisie. De televisieregie was in handen van Willy Breebaart. Met o.a. Netty Blanken, Jacques Commandeur, Kitty Courbois, Sigrid Koetse en Kees Hulst.

In een zijzaaltje van een congresgebouw wachten moeder, zoon en dochter met aanhang op de komst van vader, die voor zijn verdiensten in de famaceutische industrie gehuldigd zal worden. Maar vader laat op zich wachten; de tussentijd wordt gevuld met gesprekken. De moeder blijkt een lesbische verhouding te hebben.

Te zien op Cultura24 op 31 januari 21.30 uur

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...