Loading...

OMT review: retina MacBook Pro

9,901 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Jul 8, 2012

Dit is 'm dan: de nieuwe retina MacBook Pro. De krachtigste MacBook die er is en na de MacBook Air de dunste laptop die Apple ooit gemaakt heeft. Toch is de vorm niet de grootste eye catcher van deze nieuwe telg.

Dat is het retina beeldscherm. Met 5.1 miljoen pixels voor een resolutie van 2880x1800 heeft ie er 3 miljoen meer dan een Full HD-televisie... en dat zie je. Voor bezitters van een derde generatie iPad zal het vertrouwd overkomen, maar voor wie nog geen retina-ervaring heeft is de nieuwe MacBook Pro pure science fiction. Tekst, foto's en video zijn haarscherp en laten details zien die voorheen verborgen bleven. Helaas word je wel regelmatig herinnerd aan het feit dat nog lang niet alles apps en websites retina-geoptimaliseerd zijn.

Aan de binnenkant van de nieuwe MacBook Pro zit een gloednieuwe Intel i7 Ivy Bridge-processor van 2,3 of 2,6 Ghz die sneller én energiezuiniger is dan zijn voorganger. gecombineerd met de Flash-opslagmodule en 8 GB RAM-geheugen resulteert dit in een razendsnel apparaat

Aan de buitenkant vallen nieuwe poorten op, zoals de extra dunner magsafe-connector, twee USB 3-poorten een extra Thunderbolt-poort en een HDMI-aansluiting. Daarmee is het zelfs mogelijk om drie externe schermen op de MacBook Pro aan te sluiten. We moeten echter ook afscheid nemen van een aantal poorten die de vorige MacBook Pro nog wel had: audio-in, FireWire en Ethernet.

Een laatste opvallende functie zie je niet, maar hoor je wel: de luidsprekers. Apple heeft er meer ingestopt, onder andere voor extra bas die via de ventilatiegaten aan de onderkant naar buiten gepompt wordt.

Al met al mag de retina MacBook Pro gerust een technisch wonder genoemd worden: een laptop met zoveel power, met zo'n revolutionair scherm en dat in een behuizing die zo dun is dat het bijna een Ultrabook genoemd mag worden... Apple geeft er de concurrentie voorlopig het nakijken mee.

Natuurlijk komt innovatie met een prijs, maar een beetje Apple-fan is daar inmiddels wel aan gewend.

Loading...

Advertisement
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...