Loading...

Kvamsaken - ulike metoder 1 - psykolog Hallaråker

696 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Apr 23, 2013

Psykolog Hallaråker blander vurdering med observasjon!

Her beskrives hvordan den sakkyndige psykolog Eli S. Hallaråker i sin observasjon av foreldrene i en barnefordelingsak bruker én metode ved observasjon av mor og en annen ved observasjon av far.

Beskrivelsene fra observasjonen og samtale med mor er preget av gjengivelse av hva mor gir utrykk for, mens beskrivelsene fra observasjoner og samtaler med far er preget av den sakkyndiges vurdering av far. I den grad fars beskrivelser kommer til syne, er disse satt i "gåseøyne" i den hensikt å stille spørsmål ved fars troverdighet. Noe slikt forekommer ikke ved beskrivelser fra mor. Tvertimot preges de av utsagn som "Mor uttaler spontant..." og "Mor beskriver med innlevelse..." osv.

Det blir dermed ikke mulig å sammenligne rapportens beskrivelser fra far og beskrivelser fra mor da det er brukt ulike metoder og holdningen til partene åpenbart er ulik. Den sakkyndige er negativ til far og positiv til mor. Vi ser den fundamentale attribusjonsfeil i praksis. Fars negative trekk skyldes fars personlighet, mors negative trekk skyldes miljøpåvirkning og da gjerne far. Far ansvarliggjøres for mors problemer, problemer hos far er han selv ansvarlig for.

Psykolog Hallaråker vurderer far utfra mors påstander om far, mens mor vurderes ut fra sin egen adferd og påstander om seg slev. Dette er selvfølgelig ikke faglig holdbart og en slik rapport er faglig svindel, et partsinnlegg for mor i barnefordelingsaken.

Loading...

Advertisement
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...