Loading...

Sef - Vieren

28,641 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Aug 17, 2017

Sef - Vieren
Spotify: http://bit.ly/vierenspot
iTunes: http://bit.ly/vierentune
Deezer: http://bit.ly/vierendeez
Apple Music: http://bit.ly/vierenapp

Vandaag released Yousef Gnaoui alias Sef zijn nieuwe single ‘Vieren’. Met het nummer moedigt hij de luisteraar aan om alledaagse vanzelfsprekendheden, zoals water uit je kraan, niet voor lief te nemen maar te vieren. De reis die Gnaoui voor Dopper Foundation naar Nepal maakte, vormde de inspiratie voor de tekst en melodie van ‘Vieren’.

Groeiend beSef
Gnaoui, bekend van hits als ‘De Leven’, is altijd zeer terughoudend geweest in het verkondigen van een politieke of maatschappelijke boodschap in zijn muziek. Maar de kersverse vader van zoon Aziz, brak op zijn laatste album ‘Excusez-Moi’ met deze trend. De muzikant is zich steeds meer bewust van de invloed die hij met zijn stem kan uitoefenen en wil die dan ook op eigen wijze verheffen. Om dezelfde reden ging Gnaoui in op de uitnodiging van Dopper Foundation om mee te reizen naar Nepal, om samen met een filmmaker, fotograaf en schrijfster onderzoek te doen naar de water- en plasticproblematiek aldaar.

Nepal Stories
Gewapend met een recorder is Gnaoui op zoek gegaan naar de verschillende geluiden van Nepal. Die zoektocht leidde hem van traditionele volksmuziek naar hippe platenzaakjes. De gemixte opnames vormen de melodielijn van ‘Vieren’. Het nummer maakt onderdeel uit van het project Nepal Stories dat is opgezet door Dopper Foundation met de intentie om een zo compleet mogelijk beeld te schetsen van de situatie in Nepal. Sinds het ontstaan van Dopper doneert het merk achter de duurzame waterfles 5% van de netto verkoopomzet aan Dopper Foundation. Een deel van dit geld wordt gedoneerd aan de waterprojecten van Simavi in Nepal. Met een groeiende omzet, groeit ook het het bedrag dat jaarlijks naar Dopper Foundation gaat, tot bijna een half miljoen euro vorig jaar. Wars van het traditionele jaarlijkse NGO rapportages, is Dopper Foundation met de verschillende verhalenvertellers op reis gegaan om zelf onderzoek te doen naar haar impact. Want wat is het probleem eigenlijk met water en plastic? Wordt dit met de projecten wel structureel opgelost en welke andere (lokale) oplossingen zijn er al voor handen?

Vieren wat je hebt
Gnaoui leerde in Nepal dat mensen heel veerkrachtig zijn. Voor Nepalezen is oplossingsgerichtheid en gemeenschappelijk belang vanzelfsprekend: “In Nederland zijn we alleen maar bezig om ons eigen leven beter te maken, in Nepal zijn ze echt bezig om hun land beter te maken”. Daarnaast deed de reis hem beseffen dat we dankbaar moeten zijn voor de alledaagse dingen die we in Nederland vaak voor lief nemen. Zoals het water dat bij ons ‘gewoon’ uit de kraan komt, daar moeten Nepalezen soms uren voor lopen. ‘’Soms moet je vieren wat je hebt’’.

Vieren is vanaf vandaag augustus te beluisteren op Spotify en bij de overige digitale kanalen. Het nummer zal voor het eerst live te horen zijn op het strandfeest dat Dopper diezelfde dag geeft voor collega B Corps (wereldverbeterende bedrijven), vrienden en partners.

Animaties door Gert Jan Naber

Sef - Vieren
Spotify: http://bit.ly/vierenspot
iTunes: http://bit.ly/vierentune
Deezer: http://bit.ly/vierendeez
Apple Music: http://bit.ly/vierenapp

-----

Top Notch werd bekend met uitgaven van Nederlandse hiphop. Tegenwoordig geven we allerlei soorten muziek, films en boeken uit. Top Notch is marktleider van de Nederlandse hiphop en een van de meest succesvolle independent labels in zowel Nederland als België.

Bekijk ook onze playlists:
Populaire video’s: http://bit.ly/1zAjdX7
De Jeugd van Tegenwoordig: http://bit.ly/17sRfa4
Ronnie Flex: http://bit.ly/19eNmGg
Lil Kleine: http://bit.ly/1RVfBIt
Lijpe: http://bit.ly/1TW8O8N
Cho: http://bit.ly/1YaQM2y
Broederliefde: http://bit.ly/1TW9P0E
SFB: http://bit.ly/1su5gyC
Kenny B: http://bit.ly/1RVfv3z
Jayh: http://bit.ly/1Mj1fT4
Bokoesam: http://bit.ly/2e8f6UJ
Ares: http://bit.ly/17sN5iD
SBMG: http://bit.ly/19eN5Ds
Fresku: http://bit.ly/1EloaaA
Sef: http://bit.ly/1J8EuCc
TopNotchclassics: http://bit.ly/1zcCNtn

https://twitter.com/TopNotchNL https://www.facebook.com/TopNotchNL http://instagram.com/topnotchnl
http://www.top-notch.nl/
https://www.snapchat.com/add/topnotchnl

Loading...

Advertisement
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...