Loading...

Godišnjica LSV

374 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Jul 12, 2010

Liga socijaldemokrata Vojvodine je moj život - rekao je u subotu, zaključujući svoj govor na svečanoj akademiji povodom 20 godina postojanja predsednik Lige Socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. Obraćajući se okupljenima Čanak je rekao i da je u prvih 20 godina Lige bilo deset teških i deset lakih godina, precizirajući da je prvih deset ipak bilo lakše od drugih, jer se tada znalo ko je protivnik. Svečanosti su, pored predsednika LSV i najužeg rukovodstva stranke prisustvovale i brojne ličnosti iz političkog života Srbije, među kojima i predsednik Srbije Boris Tadić, koji je rekao da će se nastaviti politički dijalog o obimu i sadržaju autonomije Vojvodine i o decentralizaciji Srbije.

Obraćajući se okupljenima na proslavi godišnjice stranke, predsednik LSV Nenad Čanak je rekao i da je u prvih 20 godina Lige bilo deset teških i deset lakih godina, precizirajući da je prvih deset ipak bilo lakše od drugih, jer se tada znalo ko je protivnik. Čanak je ocenio da je ipak za ovih 20 godina dosta toga i urađeno uzimajući u obzir da je ovo četvrta država u kojoj Liga postoji.

Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je da je LSV stranka koja je i posle 5. oktobra pokazivala jedan poseban stil, a da je Nenad Čanak toj politici davao dominantan akcenat. Tadić je dodao da će oni i dalje nastaviti saradnju kao koalicioni partneri, politički prijatelji i politički saveznici. Tadić je rekao i da nije tajna da LSV i DS nemaju identično mišljenje o autonomiji Vojvodine.

Svečanosti su, pored predsednika LSV i najužeg rukovodstva stranke prisustvovali i predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić, kao i brojni političari i ljudi iz javnog života među kojima i predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor.

LSV je osnovana 14. jula 1990. godine na dan pada Bastilje.

Boris Šuman

boris.suman@yueco.rs

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...