Loading...

Door renteheffingen ontstaan grote tekorten

2,705 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Sep 2, 2013

Ons huidige bank en geldsysteem is gebaseerd op schuld. Zonder schuldcreatie zou er geen geld in omloop zijn. We zouden niets kunnen kopen of verkopen. Schuld draagt rente in zich mee. Rente onttrekt geld uit de samenleving waardoor er tekorten ontstaan.

Om deze te korten tegen te gaan wordt er extra geld uit het niets in omloop gebracht op basis van nieuwe schulden. Deze schulden dragen ook weer rente in zich mee. Al honderden jaren wordt schuld op schuld en rente op rente gestapeld.

80% van de mensen betaalt rente, 10% is neutraal en 10% ontvangt. Het systeem gaat ten koste van vele mensen, onze aarde, haar bodemschatten en het milieu. Worden we daar blijer van? Nee? Dan wordt het tijd voor actie. Bezoek http://www.deblijebank.nl en doe mee!

Dit filmpje maakt deel uit van een filmverslag van Giorgio Simonetti over de Zweedse interestloze JAK. Het verslag is gefinancierd door Giorgio Simonetti zelf. Met een financiële bijdrage of aanschaf van zijn DVD kan je hem verder helpen om het volgende verslag te financieren. Voor donaties en contact http://www.giorgiosimonetti.net/giorg...

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...