Loading...

Sjømatproduksjon

1,354 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Nov 12, 2009

Fisk har dannet grunnlaget for liv og bosetning i Norge i historisk tid. Marin matvareproduksjon var tidligere et svært sesongbetont virke, men den senere tids moderniseringer og planmessige beskatninger har ført til at man nå kan jobbe i stabile, helårige jobber som sjømatindustrien. Næringen opplever dessuten stor vekst i eksporten av norsk sjømat.

Hva gjør en fagarbeider sjømatindustrien? Som ferdigutdannet vil du ha kjennskap til industriell og effektiv framstilling av både tradisjonelle fiskeprodukter som klippfisk, pillede reker, sild og makrell, men også til stadig vekslende internasjonale mattrender og teknologiske og bioteknologiske nyvinninger.

Hvor kan jeg jobbe? Sjømatbedrifter finnes over hele kysten, landet rundt. Det er også store muligheter for å jobbe i utlandet. Som en av norges største eksportnæringer har bedriftene behov for personer med kunnskaper innen kultur, språk, salg og eksport. Den nasjonale sjømatnæringen har behov for personer med spesialkompetanse innenfor alt fra teknologi, automasjon, IKT, næringsmidelhygiene, produktutvikling og kvalitetssikring

  • Category

  • License

    • Standard YouTube License
Comments are disabled for this video.
to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...