Loading...

Microkrediet en businessplan gaan hand in hand

251 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Uploaded on Sep 30, 2010

Voor kleine economische activiteiten hebben micro-ondernemers en kleinschalige boeren geen grote kredieten nodig. Een microkrediet van ca. 50 euro volstaat dan. Ondernemers die een grotere activiteit willen opstarten en een microkrediet van meer dan 250 euro aanvragen, hebben daarnaast ook nood aan een businessplan.

In Guinee helpt Trias-partner Aguidep hen bij het opstellen van hun businessplan zodat de ondernemer dit nadien kan verdedigen voor het krediet-comité van de ASF Kanya Jigui.
ASF's zijn kredietcoöperaties die eerst een jaar lang enkel met spaargeld of aandelen van hun leden werken. Als alles na een jaar goed loopt, injecteert Trias externe fondsen. Tot dusver werd zo ongeveer 15.000 euro in de stedelijke ASFs geïnjecteerd sinds april 2010.

In totaal begeleidt Trias 36 kredietcoöperaties via onze lokale partner Cafodec. In het filmpje zie je het verhaal van een jonge man die een krediet nam voor een taxi-moto.
Aguidep ijvert momenteel voor een degelijk beleid binnen deze bedrijfstak (persoonsgebonden licenties, uniek en duidelijk zichtbaar serienummer per chauffeur, vorming chauffeurs, ...). UNIZO Gent-Meetjesland heeft een uitwisseling met Aguidep en wisselde al gedachten uit over dit toekomstig beleid.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...