Loading...

Morton Feldman in gesprek met Louis Andriessen

1,287 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Jun 8, 2017

Festival Nieuwe Muzieik 1986 Componist Morton Feldman bezoekt Middelburg in 1985, 1986, 1987 voor een Masterclass. In 1987 schrijft hij zijn laatste werk voor Ad van 't Veer en Aki Takahashi het Piano, Violin, Vilola en Cello.

Louis Andriessen (1939) studeerde compositie bij zijn vader en bij Kees van Baaren aan het Kon. Conservatorium in Den Haag. Van 1962 tot 1964 studeerde hij bij Luciano Berio in Milaan en Berlijn. Hij zette zich af tegen het conservatisme in de muziekwereld. In de jarenb zeventig schreef hij politieke werken, zoals Volkslied en Workers Union. Vanaf de tweede helft van de jaren tachtig legde Andriessen zich meer en meer toe op toneelmuziek, filmmuziek en muziektheater.
Bij uitgeverij Querido verscheen inj 2002 het boek Gestolen Tijd, dat artikelen, interviews en lezingen van Andriessen 0ver zijn werk samenbrengt. Sinds 2008 is Andriessen hoogleraar unb de Scheppende Kunsten aan de Universiteit Leiden.
Louis Andriessen is een van de belangrijkste levende componisten. Als docent van het Kon.Haagse Conservatorium was en is, hij een mentor voor veel jonge componisten in binnen en buitenland.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...