Loading...

Natalia Serbanescu - Mandra floare de la mare

39,260 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Oct 25, 2008

Natalia Şerbănescu a fost multi ani solistă a ansamblului "Brâuleţul" din Constanta, dirijată de Gheorghe Parnica şi a colaborat cu foarte multe ansambluri din ţară. A înregistrat foarte multe cântece în fonoteca radioului dar şi pe discuri Electrecord.

În anul 2004, Natalia Şerbănescu a fost prezentă pe scena festivalului Cerbul de aur" unde efectiv a strălucit cântând trei dintre cântecele care au făcut-o cunoscută, alături de formaţia Lăutarii din Chişinău. A cântat atunci cu atâta dăruire şi poftă de viaţă ca să mai şteargă parcă ceva din mulţii ani în care această valoare a cântecului românesc nu a fost efectiv băgată în seamă de Televiziunea Română. Atunci mulţi s-au întrebat: unde a stat ascusă această voce superbă? Ne-am întrebat şi ne vom întreba şi noi, cei care am cunoscut-o şi apreciat-o: cine a ţinut în umbră această valoare a cântecului dobrogean.(Coloana sonora: Cerbul de Aur 2004)

Este posesoarea a două discuri mari editate de Electrecord: Eu sunt fată dobrogeană şi Dobroge pământ cu flori. Natalia Şerbănescu a fost şi o mare doinitoare a meleagurilor dobrogene, doina Avui ursitoare rea fiind o perlă a folclorului nord dobrogean.

În anul 1996, Natalia Şerbanescu realizează alături de mai tânărul ei coleg de cântec, Constantin Badea, o casetă intitulată Doruleţ de la Constanţa. Albumul cuprinde piese individuale ale celor doi solişti dar şi duete marinăreşti aduse pentru prima oară în atenţia publicului.

  • Category

  • License

    • Standard YouTube License

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...