Loading...

Vluchtelingencrisis part 1 - Status onzeker

6,558 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Feb 8, 2010

In dit deel bezoeken wij een aantal asielzoekers afkomstig uit het door oorlog verscheurde Irak. Wij ontmoeten hen tijdens een demonstratie bij het binnenhof in Den Haag waar zij bijeengekomen zijn om te protesteren tegen hun dreigende uitzetting. 3000 Irakese asielzoekers hebben vanuit Den Haag namelijk te horen gekregen dat hun status om in Nederland te mogen verblijven, mogelijk word ingetrokken omdat men het thuisland, in dit geval Irak, als veilig beschouwd. Deze dreigende uitzetting geldt ook voor de mensen die inmiddels al 6 jaar in Nederland verblijven en in Nederland inmiddels al een nieuw leven hebben opgebouwd.

In deel II bezoeken wij een uitzet-centrum in Soesterberg, beter bekend als het "Kamp van Zeist" of "Kamp Zeist". Hier worden door de Nederlandse justitie uitgeprocedeerde asielzoekers opgevangen totdat zij worden uitgezet.

Rondom "Kamp Zeist" vinden regelmatig demonstraties plaats. Deze worden veelal door verschillende organisaties georganiseerd. Wij volgden er een aantal.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...