Loading...

De lichttunnel van Koningslaagte

532 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Sep 29, 2010

Onlangs is er over een groot gedeelte van het Koningslaagtepad een kunstwerk geplaatst: De Lichttunnel van Pieter van den Bosch.

Dit kunstwerk bestaat uit enkele tientallen poortjes die voorzien zijn van tl-buizen, aan de voet van ieder poortje bevindt zich een bewegingssensor. Als er iemand door zo'n poortje loopt of fietst, zullen de tl-buizen van dat poortje gedurende enkele seconden oplichten. Er is dus (afhankelijk van de snelheid van de passant) steeds een ander lichtpatroon te zien.

Dit 900 meter lange kunstwerk is bedoeld om de invloed van de zich voortbewegende mens op de natuur te visualiseren (er is namelijk een plan gelanceerd om de N361 door dit gebied om te leiden).

Alleen tussen zonsondergang en zonsopgang zullen de poortjes oplichten wanneer die gepasseerd worden.

Deze lichttunnel is ontworpen door Pieter van den Bosch en Grand Theatre Groningen. De Kunstraad Groningen, Philips en de gemeenten Groningen en Bedum maakten dit project mede mogelijk. De poortjes zullen nog tot 25 oktober 2010 blijven staan.

Om het effect te filmen, ben ik op een avond door de poortjes gefietst. De camera heb ik steeds achter mijn rug moeten houden, vandaar het schokkerige beeld.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...