Loading...

Kevyet Mullat: Myllykoskentie

4,042 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Oct 19, 2015

Myllykoskentie (ISRC: FIS2Y1500019)
Poiminta keväällä 2015 ilmestyneeltä levyltä Mylsä, jonka härmäkantrin erikoisjoukko Kevyet Mullat teki lukuisine ystävineen. Suonna Konosen laulama, säveltämä ja sanoittama Myllynkoskentie on noussut yhtä lailla monien mylsäläisten kuin epämylsäläistenkin suosikiksi. Niinpä se julkaistiin nyt singlenä.

Kaikki Mylsän kappaleet liittyvät tavalla tai toisella kymenlaaksolaiseen Myllykoskeen - noin 6000 asukkaan teollisuustaajamaan. Pitkään sen merkittävin työnantaja oli vuonna 2011 ovensa sulkenut paperitehdas. Mylsälevyllä haluttiin kuvata myllykoskelaisten elämää ja tuntoja, sekä rakennemuutoksen vaikutusta yhden työnantajan varassa eläneessä taajamassa. Monelta osin näitä ajatuksia mielletään yhteneväisiksi myös monen muun suomalaisen paikkakunnan ja niiden asukkaiden keskuudessa. Näiden laulujen toivotaankin yltävän vallan yleispäteviin merkityksiin ja ulottuvuuksiin.

Alkuperäinen idea levystä tuli entisistä ja osin nykyisistäkin myllykoskelaisista koostuvalta Myllykoskiklubilta, joka tuttavallisemmin tunnetaan nimellä Mylsä-lupi. Levyä on tehty tiiviissä yhteistyössä heidän kanssaan ja kappaleita on työstetty pitkälti lupilaisten tarinoiden ja muistojen pohjalta.

Valokuvista kiitos: Emppu Kupari, Kimmo Katajala, Kari Rosenberg

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...