Loading...

Deventer op Stelten 2011.mpg

1,081 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Jul 4, 2011

Samenvatting van 15e editie van het internationaal theaterfestival 'Deventer Op Stelten' . Dit jaar onder meer Compagnie Carabosse (Frankrijk), Générik Vapeur (Frankrijk), Delreves (Spanje), Teatro Taller de Colombia (Colombia), Close-Act (Nederland), Chabatz d'Entrar (Frankrijk), Irrwisch (Oostenrijk), TUIG (Nederland),
Compagnie Carabosse -- Installation de Feu
In het kader van de 15e editie van het festival is het Franse gezelschap Compagnie Carabosse uitgenodigd om in een speciale productie een illuminatie te maken in het Worpplantsoen aan de overkant van de IJssel. Twee avonden lang kunnen vele duizenden bezoekers er genieten van hun 'Installation de Feu': een poëtisch wandelparcours met ruim 2000 (!) vuurpotten en ingenieuze vuurinstallaties.
Beeldend Kunstproject -- De Stad · De Rivier
Aan het verlaagde Wellepad is dit jaar onder de titel 'De Stad · De Rivier' een omvangrijk beeldend kunstproject te zien tijdens het festival in een totale lengte van 220 meter.
Générik Vapeur -- Bivouac
Générik Vapeur (Frankrijk) met 'Bivouac': een energieke parade waarbij 15 blauwe mannen de Brink over denderen. Slaand op olievaten vervolgen ze hun weg over de Welle, gevolgd door een truck met spectaculaire live-muziek.
Close-Act -- Saurus Parade
Close-Act (Nederland) met 'Saurus Parade': het publiek op de Brink wordt geconfronteerd met verwarde laboranten op stelten. Door een ware invasie van reusachtige saurussen en prehistorische vogels ontstaat er chaos en hectiek.
Theater Gajes i.s.m. Smurfit Kappa Zedek -- Tuin der Lusten
In de Bergkerk is dit jaar een zeer bijzondere festivalproductie te zien. Theater Gajes (Deventer) speelt de voorstelling 'Tuin der Lusten' in een compleet kartonnen decor.
Duo du Haut (Frankrijk) met een choreografie op 14 meter hoge palen, Melba & Compagnie (Frankrijk) met 'Melba et les Chenapans', Hors Cycles (Frankrijk) met fietsacrobatiek op een trampoline, Irrwisch (Oostenrijk) met 'Bobbies', Cie Les Décatalogués (Frankrijk) met 'TV(i)Monde', Larkin'About (Engeland) met 'Granny Turismo' en Bulles de Zinc (Frankrijk) met 'Quintête de Twin'.Op het Grote Kerkhof brengt Teatro Taller de Colombia de indrukwekkende steltenvoorstelling 'Exodus' en speelt Tango Sumo de acrobatische dansvoorstelling 'Expédition Paddock' met 5 dansers en 5 bedden.
Daarnaast is Les Éléments Disponibles wegens annulering in 2010 ook dit jaar in Deventer te zien met hun theatrale voorstelling op stelten 'Parfois le Balayeur'.
Bovendien brengt het Spaanse Delreves de voorstelling 'Repite Conmigo' tegen de achtergevel van de Schouwburg: een danschoreografie tegen de achtergevel van de Schouwburg door 2 dansers met live-muziek.
Op 't Klooster bij Theater Bouwkunde buiten speelt La Chouing (Frankrijk) de absurde en humoristische voorstelling 'Cendres'.
Info en tekst: http://www.eventindeventer.nl/devente...

Loading...

Advertisement
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...