Loading...

Атлантис Ултра - Бр. 24: Коста Чавошки и Душан Новковић

1,853 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Uploaded on Jan 21, 2012

Наставак цензурисане култне емисије "Атлантис"
„Атлантис Ултра" је медијски пројекат који се наставља на утопијске потенцијале „Атлантиса", у условима у којима се савременост остварује у знаку антиутопијске пројекције Џорџа Орвела на свим нивоима 1984: двомисао, медијски произведена стварност у чијим условима је креирање догађаја престало да кореспондира са реалношћу која је постала аудиовизуелни фалсификат, непрекидни рат, трилатерални свет, надзирање, новоговор, генетичка контрола порекла и судбине природе, непријатељ дефинисан од војно-индустријског комплекса, промена понашања и контрола историје.

Криптоним Ултра указује да је идејној матрици Атлантиса придодата улога декодера криптоване реалности у условима у којима хипермоћни медији врше интервенцију у самој реалности производећи несреће и страдања.

Емисија „Атлантис Ултра" заснива се на критици као носиоцу делотворног потенцијала свести, којој је потрбно обезбедити дигнитет као есенцији медијског деловања. Тачке отпора тоталитарном глобалном пројекту крију се и у стратегијама креативизма који у себи чува утопијске потенцијале, при чему се не мисли искључиво на уметност већ на све друге социјалне, научне, техничке и друге пројекте који у себи носе антиципацију напредовања које не би било тоталитарно. Отворити широм двери перцепције.

Биљана Ђоровић

Више о аутору емисије:
Биљана Ђоровић, магистар теорије културе, докторант на теорији културе и медија на ФДУ, уредница на Радио Београду 2, дугогодишња ауторка емисије „Атлантис" недавно срамно укинуте и скинуте са таласа поменуте радио станице.

Loading...


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...