Loading...

Dragan Šutanovac: DS protiv novog povećanja poreza na imovinu

124 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Nov 3, 2017

Povodom najava da će građanima Beograda biti ponovo povećan porez na imovinu, predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac izjavio je da na ovaj način gradska vlast želi da prikrije svoju nesposobnost.

„Potpuno je neprihvatljivo da se porez koji je nedavno povećan ponovo povećava. Demokratska stranka se protivi novim nametima građanima Beograda. Na ovaj način će gradska vlast kazniti preko 92 odsto građana i 80 odsto privrede koji izmiruju svoje obaveze, a nagraditi one koji ne plaćaju, među kojima ima i onih koji su bliski ovoj vlasti. Ovo nije odraz potreba Beograda već nesposobnosti ove vlasti da uberu poreze i istovremeno urade strukturne reforme. Novi porezi su najveći udar na mlade bračne parove, one koji kupuju prvi stan i pokušavaju da zasnuju porodicu, ali i na one Beograđane koji žive u porodičnim kućama i stanovima.

Vesić i Mali su nesposobni da urade strukturne reforme u Beogradu, smanje nepotrebne troškove i administraciju, reformišu javna komunalna preduzeća, uvedu transparentnost u svim segmentima gradske uprave, a posebno u domenu finansija i zapošljavanja. Umesto da prestanu da troše novac na besmislene i nepotrebne projekte čija je svrha puko povećanje popularnosti, oni pribegavaju najgoroj metodi po građane, a to je ponovno povećanje poreza.

Beograd postaje grad u kome se ne poštuju potrebe Beograđana, a vlast i privilegije postaju same sebi svrha.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...