Loading...

Wereldrecord Sparta compilatievideo

903 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Sep 4, 2017

Wereldrecord voor Sparta! - https://www.sparta.nl/100jaar

Sparta heeft het 100 jarig bestaan gevierd met een bijzonder wereldrecord. Met 271 elektrische fietsen in een aaneengesloten rij is een afstand van 3,2km afgelegd. Goed voor een officieel Guinnes World Record ®. Het record is erkend door de speciaal overkomen Guiness World Record ® jury.

Exact op 1 september 1917 is Sparta opgericht en al snel raakte het bedrijf in de ban van de fiets met hulpmotor. Het kon dan ook niet anders of de recordpoging moest plaatsvinden op de elektrische fiets.

Aanvoerder van de colonne was wielerlegende Joop Zoetemelk. De wereldkampioen en tourwinnaar reed op kop met een speciaal ontworpen fiets de Sparta Vedette Joop E-bike met daarin verwerkt een stukje van de trui die hij in 1980 droeg toen hij zijn winnende Tour de France reed. Achter hem reed een lange keten van overige deelnemers die zich massaal hadden opgegeven om mee te doen met de viering van 100 jaar Sparta. De route voerde dwars door de bossen bij Apeldoorn. De thuishaven van Sparta.

In het frame van elke Vedette Joop zit een stukje verwerkt van het shirt dat Zoetemelk in 1980 aan had tijdens de Tour de France. In totaal zijn er 100 exemplaren van deze bijzondere elektrische fiets te koop. Van elke verkochte fiets gaat 100 euro naar de Hartstichting.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...