Loading...

Deze kantoren in Leiderdorp worden studentenwoningen

226 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Jul 10, 2019

LEIDERDORP - Met het realiseren van 206 studentenwoningen in het kantorencomplex aan de Statendaalder lost Leiderdorp heel veel problemen op. Dat zegt wethouder Willem Joosten woensdag tegen Unity.NU.

Door: Marc Wonnink en Brigit Disseldorp.

Disdagavond werd bekend dat de gemeente concrete stappen neemt om tot invulling van het kantorencomplex te komen.. In het coalitieakkoord werd al gesproken over transformatie van kantoren naar woningen.

Door studentenwoningen te bouwen op die plek, wordt niet alleen tegemoetgekomen aan de vraag naar studentenwoningen in de Leidse regio, maar verwacht het gemeentebestuur ook geen parkeerproblemen. Dat was tot nu toe het grote bezwaar met woningbouwprojecten in het dorp. Waar moeten al die bewoners hun auto kwijt? Door in het pand studenten te huisvesten lost dat probleem zichzelf op. Een auto hebben ze over het algemeen niet en bezoek is vaak van dezelfde categorie. Verder neemt de leegstand door de nieuwe invulling af.

Korte termijn
Op donderdag 18 juli vindt er van 17.30 tot 19.30 uur een inloopavond plaats in het atrium van het gemeentehuis. Tijdens deze bijeenkomst worden omwonenden geïnformeerd over bouwplan. Mochten er geen bezwaren zijn of alle bezwaren zijn opgelost, dan hoopt de ontwikkelaar zo snel mogelijk met de bouw te starten. De studentenwoningen kunnen dan mogelijk al in het studiejaar 2020 in gebruik genomen worden.

Nieuws uit de regio Leiden lees je ook dagelijks op http://www.unity.nu
Muziek van Nederlandse bodem luister je via Unity NL op http://www.unitynl.nl

Loading...

Advertisement
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...