Loading...

Diófa Rehabilitációs Otthon - LULLA hosszú - Makói Videó- és Művészeti Műhely (2009, 2010)

1,481 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Dec 3, 2010

Diófa Rehabilitációs Otthon - LULLA, Somogy megye

==================== CivilJutub.hu információ====================

Makói Videó- és Művészeti Műhely Alapítvány - BEMUTATÁS

A Makói Videó- és Művészeti Műhely 1994 óta működik azzal a szándékkal, hogy a városban és környékén élő, a művészetek és azon belül is a film és videó-művészet iránt érdeklődő, arra fogékony fiatalok számára biztosítsa a műhelymunka lehetőségét.

Céljuk, hogy fejlesszék a fiatalok vizuális kultúráját, gondozzuk a létrehozott alkotásokat, lehetőséget teremtsenek számukra, hogy eljuthassanak a hazai és nemzetközi fesztiválokra. E célok megvalósításához a kezdetektől egészen napjainkig elsősorban a SOROS ALAPÍTVÁNY nyújtott nekik nélkülözhetetlen segítséget.

Aki belép közéjük, először látni tanul meg. Nézni mindenki képes, de látni csak az, aki érzékelni tudja a felszín alatti, a realitások mögötti világot is - és az igazi alkotó az, aki ezeket a tapasztalatokat fel tudja dolgozni, vissza tudja tükrözni, élménnyé tudja tenni mások számára is.

Ez a legfontosabb ebben a műhelyben, amit megszerezhet bárki, aki kész a tanulásra, a játékra és olykor a megmérettetésre is, s aki soha nem elégszik meg a hétköznapok szürkeségével.
Aki ezt elérte, nem töltötte hiábavalóan az idejét, mert ezen túl más szemmel nézi az őt körülvevő világot és egyszer talán ő is, továbbadja ezt az érintést az utána jövőknek. A Makói Videó- és Művészeti Műhely Alapítvány ebben segít minden alkotó tagjának és mindazoknak, akik az ebben a szellemben megszületett alkotásokat befogadják.

==================== CivilJutub.hu információ=======(99nc)=========

ELÉRHETŐSÉG, KAPCSOLAT, ADATOK -- Makói Videó- és Művészeti Műhely Alapítvány

HONLAP: www.mvmm.hu (EGYSZERŰBBEN: www.kraftxld.freeweb.hu)

VIDEÓIK a VIMEO-n: http://vimeo.com/user2407531

==================== CivilJutub.hu információ=====================

MÓDSZERÜK, KAPCSOLATAIK:

1994-es megalakulásunk óta fontos szerepet kaptak nemzetközi kapcsolataink. Úgy vélik fontos, hogy lássák merre tart más országokban-e korosztály vizuális kultúrája, hogyan gondolkodnak és milyen utat jártak be szakmai fejlődésük során.

Büszkeséggel töltötte el őket az, hogy sajátos helyzetben vannak a külföldi műhelyekkel való összehasonlításban is. Egyrészt azzal, ahogyan ötvözik a televíziós munkát a művészi megvalósítással - alkotóik átlagéletkora 16 év -, másrészt, olyan komplex folyamat részesei lehetnek alkotóik, melyben az alapoktól építhetik fel saját műveiket.

Szinte mindenki maga végzi az operatőri, vágói, rendezői munkát, de egyúttal rendszeres az „átdolgozás" egymás munkáiba, s ez nagyon jó közösséget, alkotó csapatot eredményezett.

Ezt mindennél fontosabbnak tartják, hiszen a műhelymunkával töltött idő meghatározó alapokat nyújthat a későbbi tevékenységekhez, még ha az nem is kapcsolódik szorosan a filmezéshez.

Az a tény hogy az országban egyedüliként nemzetközi fórumokon, fesztiválokon személyesen is részt vesznek, arra sarkallta őket, hogy felvegyék a kapcsolatot, más hazai műhelyekkel. Meg kívánják osztani velük tapasztalatainkat, kapcsolataikat hogy ők is részesei lehessenek annak a csodálatos dolognak, amit a mozgóképalkotás jelent.

Jelenleg budapesti szegedi, szentesi, hódmezővásárhelyi,orosházi és szombathelyi fiatal filmesekkel tartják a kapcsolatot és segítik őket, önként vállalt feladatként, a fent említett célok megvalósításáért.

keywords: Makói Videó- és Művészeti Műhely Alapítvány CZIBOLYA KÁLMÁN film videó-művészet fiatalok műhelymunka fesztivál alkotó www.mvmm.hu nemzetközi HANDABANDA TV

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...