Loading...

Hausdörfer stottertherapie in 'Mijn lichaam, mijn zorg', op SBS6

3,008 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Oct 22, 2014

De Hausdörfer stottertherapie in 'Mijn lichaam, mijn zorg' op SBS 6

Ervaringen van Eric-Jan, 24 jaar, Arkel – Ik heb op de basisschool logopedie gehad t/m mijn 16e. Daar tussen heb ik periodes gehad dat ik een jaartje geen logopedie had. Daarna heb ik in 2012 de Del Ferro methode gevolgd en dat was een zware cursus, gericht op de ademhalingstechniek. Die heb ik vanwege de zware methode niet vol kunnen houden en had er geen goed gevoel meer bij. Via via kwam ik bij de Hausdörfer-therapie en die sprak mij gelijk aan. Ze richting zich daar op de spreekangst dus de oorzaak van het stotteren. Sinds ik de therapie heb gedaan voel ik me vrij in het spreken, ik kan alles zeggen wat ik wil. Ik heb de controle over mijn stemgeluid en ik bepaal waar hij naartoe gaat. Dat voelt goed en zeker. Situatie die je voorheen uit de weg ging, ga je nu gewoon aan. Heb me nog nooit zo vrij gevoelt in spreken ook al dacht ik altijd dat ik elke situatie aanging. Aanrader als je geen angst wilt voelen in je spreken en je daarbij vrij kunt voelen als elke natuurlijke spreker.

Lees hier de ervaringen van de groepsgenoten van Eric-Jan: http://hausdorfer.eu/ervaringen-basis...

Voor meer informatie over deze bijzonder effectieve aanpak bezoek onze cursus pagina hier:
http://www.hausdorfer.eu/

Tijdens de 2e sessie van de Hausdörfer-therapie spreekt Eric-Jan
mensen aan op straat. Daarna geeft hij een presentatie. STIMS-media was er bij om opnamen te maken voor het SBS6-programma 'Mijn lichaam, mijn zorg'. Het item gaat over het overwinnen van spreekangst volgens een unieke stotter therapie.
Presentatie: Francis Beukeveld
1e uitzending: zondag, 19 okt. 2014 (herhaling zaterdag, 25 okt.)
2e uitzending: zondag, 26 okt. (herhaling zaterdag, 1 nov.)

Ouders willen een kind dat stottert graag helpen, maar ze weten niet hoe. Tegenstrijdige adviezen maken het er niet gemakkelijker op. Terwijl iedereen in de omgeving adviseert om hulp te zoeken, voelen ouders vaak intuïtief aan dat ze maar beter niet naar een therapeut kunnen gaan omdat dan het probleem door alle aandacht misschien wel groeit. Misschien ga je al naar een therapeut en merk je dat het spreken niet beter of juist steeds slechter gaat.

Door de gang naar een therapeut wordt het kind zich inderdaad bewust van een probleem en eventueel ook van spraak (afhankelijk van de therapie). Dit is niet bevorderlijk voor het natuurlijke spreekproces. Niets doen en afwachten lost echter ook niets op, want daarmee voorkom je niet dat het beginnende stotteren zich kan ontwikkelen. Je komt dus voor een dilemma te staan. Als je dit herkent, lees dan het artikel “Rationele aanpak helpt” (PDF). Het Hausdörfer-instituut heeft een adviespakket ontwikkeld, waarmee ouders zélf op een natuurlijke en efficiënte wijze de natuurlijke spraak bij hun kind weer in goede banen kunnen leiden.

Het Hausdörfer-adviespakket voor ouders bestaat uit twee readers en minstens één adviesgesprek via telefoon, Skype of FaceTime. Het lezen van de readers heeft al een geruststellende werking omdat je wordt bevestigd in het feit dat jouw kind het natuurlijke spreken al in zich heeft en dat er in principe niets mis met de spraakmotoriek of iets van dien aard. De geruststelling van de ouders heeft al een positief effect op het kind. Naast deze uitleg krijg je concrete tips en adviezen waarmee je aan de slag kunt. In de adviesreader zijn herkenbare ervaringen opgenomen van ouders die erin zijn geslaagd de natuurlijke spraak bij hun kind te herstellen. Uit onze ervaringen blijkt dat dit proces zich bij jonge kinderen (van 2 tot 4 a 5 jaar) al binnen enkele dagen tot enkele weken kan voltrekken. Je voelt al snel dat je bij ons op het juiste adres bent!

Het adviespakket voor ouders wordt door vrijwel alle zorgverzekeraars volledig vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...