Loading...

Culinarist Opendag 9 okt. 2010

856 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Oct 18, 2010

Culinaire Vrienden 'Culinarist'
Mede dankzij een warm najaarszonnetje is het open Kookatelier 'Culinarist' op zaterdag 9 oktober jl uitstekend in de smaak gevallen. Daarbij gaven culinaire vrienden acte de presence op het eerste verjaardagsfeestje van topkok Ruud Jansen's nieuwe onderneming in Hoevelaken. Kunstschilder Norbertus was de hele middag druk doende de Big Green Egg BBQ te voorzien van een uiterst creatieve beschildering, geïnspireerd op de Italiaanse Leonardo da Vinci en de Belgische Suske en Wiske.

Op het zonnige pleintje voor het kookatelier presenteerden ook culinaire vrienden van Ruud en Inge Jansen zich. Van Weldam Wines lieten Dolf van de Grift en Niels Scheerder de gasten wijnen uit Chili, Frankrijk, Spanje en Portugal ontdekken. Met name de elegante Sol de Andes Chardonnay Reserva Especial en de biologische Savia Viva Tinto Classico vielen uitstekend in de smaak. De buurman, Slagerij van der Tol, presenteerde een ambachtelijke Veluwse worstproeverij.

André Verschoor en Wieneke Kamstra, van de duurzame moestuin De Aardpeer uit Hoevelaken, showden een kraam vol groenten die op biologische wijze geteeld worden aan de Veenwal. Vergeten groenten zoals pastinaak, knolselderij, rode bieten, spitskool en aardperen lagen naast bospeen, prei, rode uien en pompoenen te schitteren in de najaarszon.

Tevens kon men volop smullen van geroosterde wildzwijn lende met piccalilly en reebout rollade met rode uien confit van de Big Green Egg.
Gastheer en gastvrouw Ruud en Inge Jansen kunnen terugkijken op een geslaagde open dag, waarbij zeker hun dochter Romee en haar vriendin Romée Companjen zeer verdienstelijk pizza's bakten voor niet alléén de kids. Nadere info over o.a. de komende kookworkshops in Kookatelier 'Culinarist': www.culinarist.nl of 06-38677964.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...