Loading...

Hur mobilstrålning, WiFi & EMF skadar oss Prof. Martin Pall : How WiFi & EMFs Cause Harm

9,014 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Feb 7, 2015

In English with Swedish subtitles. Textat på svenska. Klicka på VISA MER!

I filmen förklarar prof. Martin Pall hur även svaga elektromagnetiska fält (EMF), från elapparater, mobiltelefoner, trådlösa WiFi-nätverk, smartphones, läsplattor och annan trådlös teknik kan orsaka ohälsa och miljöskador.

Ur föredraget: "Elektrosmog" ett nytt hälso- och miljögift?" / "Electrosmog"- a new Toxin?":

Kommentar av Peter Kierulf, Doktor, PhD och prof. em. samt forskningsombudsman:

”Jag vill först och främst ge Martin Pall beröm. Föredraget var lysande, och jag hoppas att alla här förstår det. Jag är imponerad av hur du väljer dina ord.”

Nordiska strålningsmyndigheter hävdar att:
• Mikrovågor från mobiler och annan trådlös teknik kan inte skada oss
• Ingen känd biologisk mekanism kan förklara att sådan strålning kan påverka hälsan
• Forskning som funnit biologiska effekter är bristfällig och motsägelsefull

Enligt professor emeritus Martin L. Pall, fysiker, genetiker och cellbiolog, har myndigheterna fel på samtliga punkter.

I det här föredraget, hävdar Martin Pall att forskningsläget inte alls är oklart och att allmänhetens hälsa snarast måste skyddas. Strålsäkerhetsmyndighetens (SSM) nuvarande säkerhetsföreskrifter (referensvärden), baseras på antagandet att uppvärmning är det enda sätt på vilket EMF kan skada – prof. Pall visar här att detta antagande saknar vetenskaplig grund. Han menar att detta så kallade ”värmeparadigm” är ett korthus som snart faller ihop.

Prof. Pall hävdar utifrån egen och andras omfattande forskning under de senaste decennierna att:

Mikrovågor från trådlös teknik skador människor långt under nuvarande gränsvärden, genom mekanismer på cellnivå. Dessa biologiska mekanismer kan - helt eller delvis - ligga bakom "oförklarliga” sjukdomar som plötslig hjärtdöd, hjärtarytmier som t ex takykardi, kronisk trötthet (ME), försvagat immunförsvar, minskad manlig och kvinnlig fertilitet, överkänslighetssjukdomar, kemisk allergi (MCS), fibromyalgi, depression, demens, ALS, grå starr, posttraumatisk stress, ökade DNA-skador, barncancer, leukemi hos spädbarn, autism och problem som sömnstörningar etc.

Effekterna verkar kunna drabba alla flercelliga djur, och är påvisade hos exempelvis blåmusslor och fruktflugor. Groddjur verkar vara särskilt känsliga för påverkan från elektromagnetiska fält och det är mycket möjligt att EMF kan påverka bins orientering.

Konsekvensen av det Martin Pall har funnit, är att vi står inför en ny och generell miljöförorening. Vissa har kallat det "århundradets miljöbomb". Kan det vara sant? Hur ska vi hantera detta? Det får konsekvenser för miljön, människors hälsa, placeringen av mobilantenner och accesspunkter för WiFi, IT-tekniken i skolorna och för personer som uppvisar symtom på elöverkänslighet osv. Sagt av Martin Pall: ”Det finns SÅ MÅNGA publicerade studier som var och en falsifierar och under-känner dagens gränsvärden. Och så många människor som helt enkelt ignorerar alla dessa studier. Tusentals och åter tusentals studier. Det är helt otroligt!” ”De terapeutiska effekterna av EMF är helt klart icke-termiska. Enligt gällande säkerhets-normer ska de inte kunna uppkomma, men det gör de likafullt. Det finns cirka 7.000 veten-skapliga artiklar om dem. Detta kan man inte bortse från, men vissa gör det ändå.”

Martin Pall, professor emeritus vid Washington State University, har publicerat en imponerande samling forskningsrapporter. Hans första forskningsartikel om elektromagnetiska fält (EMF) och deras roll i aktivering av cellernas kalciumkanaler (VGCC), har av "Global Medical Discovery" listats som en av de viktigaste artiklarna i medicin år 2013. Referenser till några av hans fackgranskade studier i ämnet, finns i de sista två minuterna av filmen.

Filmen är inspelad på Litteraturhuset i Oslo, den 18. oktober 2014.

Innehåll:
- Inledning av Einar Flydal, pensionerad från telekomindustrin, näringslivet och den akademiska världen.
- Huvudpresentation av Martin L. Pall.
- Frågor / kommentarer från publiken.

Videon har engelskt tal och svensk text. Svensk översättning: Ann Rosenqvist.
Arrangörer: Einar Flydal i samarbete med Arne Naess professur i global rättvisa och miljö.

Vill du läsa mer om elektromagnetiska fält och trådlös teknik finns länkar här:

http://www.stralskyddsstiftelsen.se/
http://www.vagbrytarenstockholm.se/

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...