Loading...

TEDxYouth@ISB - Ivana Djurisic - Popularizing Science

360 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Uploaded on Dec 13, 2011

Through her position at the British Council, Ivana has been actively engaged in implementing several initiatives in Serbia.

One of the first ones, called "Beautiful Science", was intended at providing international exposure to local young scientists from 9 countries, including Serbia. This project evolved into FameLab, a competition for scientists between 18 and 35 years old who are passionate about their work.

Mirko Djordevic, FameLab Serbia winner in 2009 (and overall international winner at the Cheltenham Science Festival in the UK), has started off a TV career as a science presenter. This is the kind of opportunity that FameLab wishes to provide to its participants.

At TEDxYouth@ISB, Ivana will share the successes of the British Coucil programmes for young scientists and how you can participate.

Preko svoje pozicije u British Council, Ivana je bila aktivno uključena u sprovođenju nekoliko inicijativa u Srbiji.

Jedna od prvih inicijativa, "Prelepa nauka" (Beautiful Science) je bila namenjena predstavljanju mladih naučnika iz devet zemalja, uključujući i iz Srbije, na internacionalnom nivou. Ovaj projekat je prerastao u "Labaratoriju slavnih" (FameLab), takmičenje namenjeno naučnicima između 18 i 35 godina starosti koji su strastveni kada je u pitanju njihov posao.

Mirko Đorđević, pobednik "Labaratorije slavnih" 2009. godine u Srbiji (i sveukupni internacionalni pobednik na Čeltenhem festivalu nauke (Cheltenham Science Festival) u Ujedinjenom Kraljevstvu) je započeo svoju TV karijeru kao voditelj naučnog programa. To je upravo prilika kakvu "Labaratorija slavnh" želi da pruži svojim učesnicima.

Na TEDxYouth@ISB konferenciji Ivana će pričati o uspesima programa za mlade naučnike organizovanim od British Council, kao i o tome kako se možete uključiti u iste.

--------------

ABOUT TEDx

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience.

At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event.

The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx
events are self-organized. (Subject to certain rules and regulations.)

O TEDx-u

U duhu ideja vrednih širenja, TEDx je program lokalnih nezavisno organizovanih događaja koji spajaju ljude sa ciljom da podele iskustvo slično TED konferenciji.
Na TEDx događaju "TEDTalks" video govornici i govornici sa nastupa uživo se udružuju sa ciljom da pokrenu duboku diskusiju i stvore vezu među ljudima u maloj grupi. Ovi lokalni nezavisno organizovani događaji su brend TEDx-a, gde x označava "nezavisno organizovan TED događaj".

TED konferencija pruža opšte smernice za TEDx program, ali pojedinačni TEDx događaji su organizovani nezavisno. (U skladu sa određenim pravilima i propisima.)

--------------

O TEDxYouth@ISB konferenciji

Naš cilj na "TEDxYouth@ISB" konferenciji jeste da proširimo inovativne i kreativne ideje, kao i talenat i posvećenost srpskog naroda - i onih koji su Srbiju učinili svojim domom. Ovo nije tipična konferencija. "TEDxYouth@ISB" će uključivati prezentacije iz svih polja, doba i porekla, a naša tema - "Mladi grade budućnost" ("Youth Building the Future") - će biti objektiv kroz koji će svaki govornik podeliti svoju strast i svoje iskustvo.

Naš događaj se zove "TEDxYouth@ISB", gde x označava "nezavisno organizovan TED događaj". Na našem "TEDxYouth@ISB" događaju kombinovaćemo "TEDTalks" video govornike i govornike sa nastupa uživo da bismo pokrenuli duboku diskusiju i stvorili vezu među ljudima u maloj grupi. TED konferencija pruža opšte smernice za TEDx program, ali individualni TEDx događaji, uključujući i naš, su nezavisno organizovani. Naš tim se sastoji od volontera i korporativnih sponzora koji podupiru TED-ov moto: ''Ideje vredne širenja''.

  • Category

  • License

    • Standard YouTube License

Loading...


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...