Loading...

Doorrijder dodelijk ongeval IJhorst was dronken

5,856 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on May 29, 2009

IJHORST - De automobilist die verdacht wordt van betrokkenheid bij een verkeersongeval waarbij een 9-jarige Robin Olijhoek uit IJhorst om het leven kwam, was onder invloed van alcohol. Dit blijkt uit onderzoek.

De 34-jarige verdachte uit Staphorst reed zondagavond na het ongeval op de Heerenweg in IJhorst door. Hij werd een dag later aangehouden. Volgens justitie was hij niet alleen onder invloed, maar heeft hij mogelijk ook roekeloos gereden. Hierdoor is er sprake van een strafbaar feit waarop tenminste vier jaar gevangenisstraf staat. Justitie wil dat de man in verband met het onderzoek en de kans op herhaling nog veertien dagen in voorlopige hechtenis blijft.

Robin voetbalde bij WIJC, de gezamenlijke jeugdtak van de clubs Wacker uit De Wijk en IJhorst. Zijn team zou zaterdag, op zijn tiende verjaardag, meedoen aan een internationaal jeugdtoernooi om de Drenthe-cup. Maar WIJC heeft toernooien en andere activiteiten afgelast. Woensdagavond was er een bijeenkomst in een zalencentrum in IJhorst, waar inwoners het intense verdriet over de dood van de jongen konden delen. Dat gebeurde in aanwezigheid van burgemeester Joop Alssema van Staphorst.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...