Loading...

Carnaval De Platvissen Nieuwkoop op zaterdag 18 februari 2012 (optocht), 1/6

284 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Feb 26, 2012

GESLAAGD CARNAVALSFEEST IN NIEUWKOOP

Zaterdag 18 februari 2012.

NIEUWKOOP - Het grote carnavalsfeest van De Platvissen was zaterdag goed verlopen en net als in voorgaande jaren ook dit jaar weer een geslaagd evenement. Dit alles begon allemaal vanaf 10.00 uur toen vanaf Bistro De Eerste Aanleg aan het Zuideinde een optocht door Nieuwkoop begon met een praalwagen en deze weer door een tractor werd getrokken.

De optocht ging via het Zuideinde, de Kennedylaan, de Achterweg en zo via de Nieuwveenseweg naar de Dorpsstraat. Midden in de Dorpsstraat is het dorpshart van Nieuwkoop en daar had de optocht een tussenstop om bij het Regthuys de Raad van Elf welkom te heten en er een korte toespraak was door een van de leden zelf om daarmee het carnavalsfeest officieel te openen. De burgemeester was echter niet aanwezig. Na de toespraak werden de carnavalsmedailles aan alle leden uitgedeeld, volgde er daarop nog even gezellige carnavalsmuziek en werd er een paar keer op de muziek uitbundig polonaise lopen tussen de kramen door van de zaterdagmarkt. Vervolgens ging de optocht weer verder naar eindbestemming Bistro De Eerste Aanleg.

Eenmaal daar aangekomen had het gezelschap van carnavalsvereniging De Platvissen een paar uurtjes pauze en om 14.00 uur kon dan het grote carnavalsfeest losbarsten voor de kinderen. Samen met hun ouders, opa's en oma's kwamen zij gezellig naar zaal 't Turfschip om daar samen met andere kinderen gezellig te carnavallen. De aanwezige DJ vermaakte de kinderen uitstekend met de gezelligste muziek waarop de kinderen volop konden feesten. Ballonnen gooiden zij de lucht in of trapte zij kapot, want sommige kinderen vonden de harde knallen daarvan wel leuk. En natuurlijk was er ook net als in voorgaande jaren weer aandacht voor het mooist verklede kind en kwam het kind die als paddestoel verkleed was als allermooist geklede feestvierder uit de bus. Deze won dan ook een terechte beker en kreeg een cadeautje. Het kindercarnaval zou eigenlijk tot 17.00 uur duren, maar voor echt de laatste kinderen naar huis gingen was het rond 18.00 uur.

En na dit alles ging de Raad van Elf even gezellig met elkaar eten en dan vanaf 21.00 uur ging dan het grootste onderdeel van deze carnavalsdag van start en wel dat het GROTE CARNAVAL los kon barsten !!! In gezelschap van de aanwezige DJ en een optreden van zanger Toine werd de avond helemaal compleet gemaakt. De polonaise werd dan ook uitbundig ingezet. Het was een hele leuke avond, want veel van de bezoekers kwamen in carnavalskleding naar zaal 't Turfschip waar het grote feest gehouden werd. Iedereen zag er leuk gekleed uit. Zanger Toine deed een set van rond de 35 minuten en bracht allerlei covers ten gehore. Na zijn optreden erop zat ging de DJ gezellig verder achter zijn draaitafel. Het grote carnaval ging door tot 02.00 uur en toen waren bijna alle bezoekers al weg.

Mogelijk het aantal bezoekers wel iets terug gelopen was ten opzichte van vorig jaar en een paar bezoekers dat echter wel opviel het volgens hun wat minder druk was. Dit kan mede te maken hebben dat Nieuwkopers er in sommige jaren ook voor kiezen om naar het grote landelijke carnaval te gaan in Brabant en dit jaar ook omdat de voorjaarsvakantie een dag geleden was begonnen en er uiteraard ook mensen nu op vakantie zijn.

Maar ook al waren er minder bezoekers, het betekent zeker niet dat de avond er minder leuk van is geworden. Want het was de hele zaterdag door een gezellig knalfeest tijdens het Nieuwkoopse carnaval !! En ieder jaar is het evenement weer voor herhaling vatbaar.

De hele dag door zijn er foto's gemaakt en zondagochtend vroeg hebben we het ook het tweede deel van de carnaval (grote carnaval) op onze site weten te plaatsen en daarmee alle foto's in snel tempo al online stonden !

Door: Don Sanne.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...