Loading...

Making off: Brug over Noordhollandsch Kanaal Amsterdam Noord (Friso Civiel)

1,265 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Sep 7, 2017

Bruggenbouwers Friso Civiel klaren precisieklus in Amsterdam
Brug Noordhollandsch Kanaal geopend!


Begin dit jaar kreeg Friso Civiel de opdracht voor een uitdagende precisieklus in het Noorderpark in Amsterdam. Afgelopen zomer (13 juli jl.) was het eerste hoogtepunt al daar. Toen werd het brugdek geplaatst voor de nieuwe verbindingsburg over het Noordhollandsch Kanaal. Een klus die tot op de millimeter werd uitgevoerd. Afgelopen zondag werd de brug door Gemeente Amsterdam voor het eerst in gebruik genomen.

Openingsfestival
Tijdens het Noorderparkfestival, waarbij het thema ‘Bruggen bouwen’ de boventoon voerde, werd de brug op feestelijke en ludieke wijze door Coby van Berkum (voorzitter bestuurscommisie Noord) in gebruik genomen. Tevens werden Noorderlingen in de gelegenheid gebracht om voor de opening een nieuwe naam te bedenken voor de brug. De drie beste suggesties zouden tijdens de opening bekend gemaakt worden. Echter waren er zoveel inzendingen, dat de jury meer tijd nodig had om de uiteindelijke naam bekend te maken. Op de website van de Gemeente Amsterdam en via social media zal de naam bekend worden gemaakt.

Voltooiing
Het bestuur van Stadsdeel Noord ziet de brug als een belangrijke stap in de voltooiing van het Noorderpark naar een volwaardig stadspark. De nieuwe brug zorgt ervoor dat het voormalige Volewijkspark en Florapark één park wordt. De brug is een oost-west verbinding voor fietsers en voetgangers die het alom geprezen Noorderparkbad goed bereikbaar maakt.

Hoogtepunten
Het in hijsen van de brug en uiteindelijk de opening vormden voor Friso Civiel de hoogtepunten van het project. “De afgelopen maanden heeft Friso Civiel op diverse locaties de beton- en staalonderdelen gemaakt, verteld projectleider Tom van der Meulen. “Vanaf 10 juli is begonnen aan het transport van de onderdelen over het water van het IJsselmeer en het Markermeer. 13 juli kwam het transport aan bij het Noorderpark waar vanaf een drijvende bok, een plat schip met een hijsinstallatie, het brugdek werd in gehesen. Dit zijn momenten die moet je gewoon vastleggen! En dat hebben we gedaan. Met behulp van Droneflight uit Lemmer hebben we een prachtige ‘Making-off-video’ van de brug weten te realiseren. En die mag gezien worden!” aldus Tom van der Meulen, projectleider van Friso Civiel.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...