Loading...

Răchițele

S01E11 ►Munții Apuseni - Cascada Vălul Miresei, Circuitul Grotelor, Vârful Vlădeasa

833 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Nov 22, 2019

Obiectiv nr. 1 Cascada Răchițele
Numită și Vălul Miresei este situată pe Valea Stanciului, în arealul localității Răchițele din comună Mărgău, județul Cluj.
Este una dintre cele mai frumoase cascade din România. Căderea de apă este de peste 30 de metri. Pe timp de iarnă peretele stâncos îngheață, fiind un excelent loc de escaladă pe gheață pentru cei pasionați de acest sport.
Se află la o altitudine de 981 m şi are o înălţime de 30 m şi 2 trepte. La baza treptei de sus există o marmită adâncă cu diametrul de 10 m, care asigură o dispersie a apei, care seamănă cu un voal. De aici provine numele de Vălul Miresei. Există acces auto până la cascadă (6 km de la Răchiţele),

Obiectiv nr.2 Circuitul Grotelor
După cca 200 m de la Cascada Răchițele, poteca merge în stânga şi începe o urcare abruptă, care duce în scurt timp la prima grotă, unde se ajunge pe lângă o stâncă asigurată cu lanţuri. Se trece prin fata grotei şi se urcă o pantă abruptă, ce duce la Peştera Şuşman, care se traversează intrând printr-o boltă largă şi ieşind târâş, printr-o fereastră îngusta.
Un traseu deosebit de frumos cu dificultate medie cu urcuşuri abrupte dar echipate cu lanţuri, cu privelişti de o frumuseţe rară face că traseul să fie de neuitat. Durata traseului este aprox 3 ore.

Obiectiv nr.3 Traseu spre Vârful Vladeasa pe Valea Stânciului.
Treseul porneşte de la Cascada Răchițele situat la 981m şi ajungem pe vârf la 1836m. Durata traseului este de aproximativ 4 ore și distanța parcursă 13Km. Este un traseu deosebit de frumos unde putem admira în toată splendoarea sa pietrele albe şi creastă masivului Vladeasa.

ATENȚIE!
ACCESUL este INTERZIS în zona respectivă a tuturor autovehiculelor, fiind Parc / Fond privat de vânătoare! Sancțiunea contravențională pentru încălcarea legii și a marcajelor amplasate la circa 1 km de cascadă, se pedepsește cu amendă între 2000 - 5000 lei.
Turistule, decât să plătești o amendă consistentă, mai bine lași mașina înaintea indicatoarelor ACCESUL INTERZIS și faci o plimbare prin natură spre cascadă sau restul traseelor din zonă.

Traseu Cascada Răchițele - Vf. Vlădeasa: https://bit.ly/2OE8eNy

Mă găsești pe Instagram și Facebook! I
NSTAGRAM – https://www.instagram.com/stefancujma
FACEBOOK – https://www.facebook.com/cujmastefan/
YOUTUBE – https://www.youtube.com/user/StefanCujma
WEB - https://www.stefancujma.ro

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...