Loading...

Teretana Auditorijum - multifunkcionalni edukacioni paviljon

705 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Nov 27, 2009

Teretana Auditorijum predstavlja mehanizam čije funkcionisanje u potpunosti zavisi od aktivnosti i interakcije njegovih osnovnih korisnika - publike i izvodjača.

Naime, korisnici jedino timskim radom mogu da ga ožive, proizvodeći elektičnu energiju neophodnu za programske aktivnosti. Glavni izvor energije, koji služi za ozvučenje i rasvetu su bicikli koje pokreće publika.

Kanalisanjem energije, publika postaje uključena u performans - postaje aktivna kritika. Uspeh predstave zavisi - kako od timskog rada, motivisanosti i kondicije publike/vežbača - tako i od veštine i sposobnosti performera da im zaokupi pažnju.

Kada publika prestane da okreće pedale ubrzo se gase glavna svetla i zvuk - i predstava je završena.

TeretanaAuditorijum stavlja publiku i izvođača u novi odnos međuzavisnosti, unapređujući pri tom osećaj za zajednicu i timski rad. Svaki performans, predavanje i koncert su obojeni stavom publike koja ima priliku da upozna, uskladi, unapredi i indirektno izrazi svoje afinitete i znanja.

TeretanaAuditorijum je sa druge strane i poligon za socijalni eksperiment samih performera (predavača, glumaca, muzičara...), na kome mogu u najneposrednijem kontaktu sa reprezentativnim uzorkom stanovništva - da ispitaju prihvaćenost i reakcije u odnosu na stavove koje prenose.

TeretanaAuditorijum predstavlja pokazno sredstvo za javnu edukaciju i eksperiment na temu održivog razvoja. Eksperimentalno energetski samodovoljna, socijalno interaktivna, ona treba da da impuls budućim kulturnim ili sportskim inicijativama mladih Novobeograđana.

 • Category

 • Song

 • Artist

  • De-Phazz
 • Album

  • Plastic Love Memory
 • Licensed to YouTube by

  • Kontor New Media Music (on behalf of Content Records); EMI Music Publishing, BMI - Broadcast Music Inc., SODRAC, BMG Rights Management, UNIAO BRASILEIRA DE EDITORAS DE MUSICA - UBEM, LatinAutor, LatinAutor - SonyATV, and 2 Music Rights Societies

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...