Loading...

Povestea românilor din laboratoarele americane: Eric Pop şi Mircea Cotlet

4,216 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Feb 6, 2014

În fiecare luni, de la ora 20.40, în cadrul emisiunii "Lumea şi noi", la TVR Internaţional, Marian Voicu le propune telespectatorilor sã îi cunoascã, într-o incursiune prin cele mai renumite laboratoare ale lumii, de pe ambele coaste ale Statelor Unite, pe acei români care fac parte din lumea academică americană.

În acest episod aflăm povestea lui Eric Pop şi a lui Mircea Cotlet.

Dr. ERIC POP, Profesor asociat la Universitatea Stanford -- Facultatea de inginerie electricã, şef de laborator. Specializare: micro şi nanotehnologii. A dezvoltat aplicaţii în electronicã privind eficienţa energeticã, grafeni, nanotehnologii, memorii non-volatile (Intel). Doctorat la Stanford şi M.Eng. la MIT. În 2010 a primit premiul Casei Albe pentru realizãri în ştiinţã.

Dr. MIRCEA COTLET, Profesor asociat la Stony Brook University, cercetãtor la Brookhaven National Laboratory, Upton, Long Island. Specializare: nanoştiinţe, nanofotoni, spectroscopia moleculei. A lucrat în Laboratoarele de la Los Alamos şi la Universitatea Harvard, are un doctorat în fizicã la Universitatea din Leuven. Este unul din puţinii oameni de ştiinţã români care lucreazã în cercetare fundamentalã în laboratoarele Guvernului American.

http://www.facebook.com/tvrinternational
http://www.tvr.ro
http://www.tvrplus.ro
http://youtube.com/TVRcanaluloficial

Loading...

Advertisement
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next

to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...