Loading...

Az ember, aki ledobta az atombombát - történelmi film

50,893 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Jan 9, 2011

A televíziók számtalan csatornáin Discovery, Knowlwed, National Geografic, History, stb. továbbra is bizonygatják az egykori győztesek, hogy mennyire jogos volt ledobni a két atombombát Japánra. Átírják az erkölcsi kódexeket a saját javukra. Az már nem is esemény, hogy Tokiót is megbombázták foszforos bombákkal és a fából épült negyedben kb. 200.000 ember égett össze egyetlen nap alatt. Churchill mérgesgázt javasolt a fõvárosra, de akkor már tervezték a két atombombát. Az ördög propagandistáinak az érvei, hogy az anyaország elfoglalása sok áldozatot követelt volna és az atombombákkal emberéletek százezreit "mentették" meg. Egy ilyen logika szerint Hitlernek adni kellett volna két atombombát. Egy megy London környékére és egy megy Moszkvára vagy Washingtonra, aztán szép nagy béke lett volna a földön, egész biztosan. Ebben az esetben nincs a II. világháborúnak 60 milliós áldozata. Remélem, hogy még megfogják kapni.

Az ember aki ledobta az atombombát (The Man Who Dropped the Atomic Bomb)

Japán dokumentumfilm, 52 perc
Amikor Hirosimát megismerte a világ

"Nem foglalkoztam azzal, mi történik odalent. Azt gondoltam, az atombomba bevetésével talán meggyőzhetőek a japánok arról, hogy felesleges folytatniuk a harcot, így mindkét oldalon életeket menthetünk meg."- emlékszik vissza Paul Tibbets arra az augusztus 6-ára, amikor B-29-es bombázójáról ledobta a világ első atombombáját Hirosimára, átírva ezzel az emberiség történelmét. A város eltűnt, a támadásnak több mint 140 000 halottja volt. Fél évszázad eltelte után az eddig nem nyilatkozó pilóta elérkezettnek látta az időt, hogy megossza velünk annak a szörnyű napnak az emlékét."

Köztudott, hogy a zsidó tudósok németoerzságra akarták ledobni. Sürgette az atombomba létrehozását az amerikai elnöknek írt levélben, azzal az indokkal, hogy a "németeknek nehogy előbb legyen". Neumann fogalmazta a levelet, Einstein nevében ment el. Holott Németroszágan nem is volt atomprogramja, minden eltérő híresztelés ellenére sem.

  • Category

  • License

    • Standard YouTube License

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...