Loading...

FFN - La ceasul cand stelele incep să apună - vinyl 1980

12,065 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Nov 26, 2011

FFN - Un joc / Hewitt's Collection*
Uite ca deschid si io un thredulet aici dedicat unei trupe care chiar daca nu a fost promovata la fel ca alte grupuri gen phoenix sau sfinx a avut o priza puternica la tineretu vremii. este vorba de FFN sau formatia fara nume.

trupa s-a format pe la inceputul anilor 70 avandu-i in componenta pe :
-gabriel litvin - chitara ,sintetizator, voce
-silviu olaru - bas
-cristian madolciu - percutie, voce
-florin dumitru - baterie (decedat in 1998 in sua unde a grat in 85)
-doru donciu - flaut , muzicuta

primul LP scos in 1976 a fost "zece pasi" cu 10 piese printre care "cetatea noastra " cu un remarcabil solo de chitara si flaut, "omagiu", "povestea ploii" si "vantul"

al doilea in 77 "zi cu zi" si al treilea si ultimul in 80 anul destramarii grupului "un joc"
acest al treilea album dovedeste maturitatea formatiei deosebindu-se de primele doua prin nefolosirea flautului , o constanta pana atunci a trupei, si un plus de complexitate al aranjamentelor orchestrale. cea mai reprezentativa piesa a acestui ultim LP ,poate chiar a trupei in intreaga sa cariera este "jungla" , virtuozitate instrumentala prin solo-uri remarcabile, alternanta de momente lente cu momente de forta, multi considerand piesa un moment de referinta al muzicii rock autohtone.

muzica ffn a fost caracterizata ca un rock de casa, accesibil ,cu cateva influente beatles. din pacate grupul se destrama in 80 nu atat concurentei hardrockului care incepuse sa-si faca loc in peisajul rock romanesc ci mai mult datorita situatiei sociale si limitarii formelor de expresie , trupa neadaptandu-se noilor trenduri impuse.

ca amintire , pe langa muzica lor pe care am ascultat-o cu diferite ocazii, ma pot mandri cu cateva partide de bridge jucate in compania lui cristian madolciu ,solistul vocal , cu virusul jocului bine inoculat in sange, cu pierdut de nopti si chiar zile si cu o trefla napolitana care nu stiu daca macar acu la batranete i-a intrat in cap .

  • Category

  • License

    • Standard YouTube License

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...