Loading...

4/4 Dokumentarni film: Bl. Marija Terezija od sv. Josipa

1,662 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Sep 25, 2013

Danas, osim u Europi, točnije Nizozemskoj, Islandu, Njemačkoj, Mađarskoj, Austriji, Švicarskoj, Italiji, Hrvatskoj, i Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi, družba je prisutna i u Nikaragvi, Venezueli i Brazilu i u afričkim zemljama Nigeriji i Kamerunu, naglašavajući na taj način kontinuitet i duhovnost bez granica.
Nova grana reda dala je nove cvjetove i plodove, znak živućeg duha u Kristu čega je Utemeljiteljica bila puna.
Razmišljajte danju i noću u Božjoj prisutnosti i bdijte u molitvi.
Posjedovati pravilo vrlo malo pomaže kada nema poticanja na prisvajanje njegova duha.
Kada sveto pravilo neće biti primijenjeno na potrebni način, duh ustvari neće više dati blagoslov. Mnogi pretpostavljeni ocjenjuju više pravila nego ljubavi. To nije u našem duhu. Ljubav je na prvom mjestu.
Poslije smrti moga oca, kopajući među njegovim uspomenama, pronašao sam papirić na kojem je bilo napisano: "Sine moj, budeš li jednog dana imao priliku vratiti se u našu Nizozemsku, molim te da odeš posjetiti onu što je za mnogu djecu moje generacije bila "naša majka".
Odnesi joj tu igračku. Kada sam bio dijete načinio sam je za nju, ali onda nikada nisam imao vremena niti hrabrosti da bih joj je dao.
Kako naći jednu snažnu ženu? Snaga i hrabrost su njezina odjeća. U njezinim ustima stanuje istina, zakon blagosti je na njezinu jeziku. Ona bdije nad hodom svoje kuće.

www.karmelbsi.hr

Loading...

to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...