Loading...

Capitol Mall Design Competition

400 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Jan 3, 2012

In 2011, Nacht & Lewis took part in an international competition to re-envision how the Capitol Mall in Sacramento, CA could be transformed from an underutilized space to a regional treasure.

Our solution was to reinvigorate the Capitol Mall as a pedestrian district, a thriving cultural landscape, a monumental center to the city, and a precious beacon to the state. We envisioned a space where citizens go to connect: with each other, with their political representatives, and with their city.

The first gesture of the design was to remove auto traffic from the Mall; turning it into a pedestrian-centric green belt. Recreational, retail and civic programs infused along the mall would facilitate a diversity of populations, making the Mall a multifaceted corridor. Lastly, by critically redefining the edges of the Mall, in particular the conversion of I-5 into a pedestrian friendly boulevard, a new rhythm would emerge in the immediate city districts. Life would be pumped into the burgeoning urban arteries of the city, and the Capitol Mall would reclaim its place as the heart of Sacramento, flowing with activity at the human scale.

This video was filmed and produced by Nacht & Lewis.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...