Loading...

Dries Roelvink - Oehhh... Roept Heel Oranje

34,339 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on May 18, 2012

'OEHHH!!! roept heel Oranje' is de nieuwe single van Dries Roelvink. Download 'm gratis via de TUC Facebook Fanpage: http://on.fb.me/JkWuXi.

Het nummer is een ode aan de spannende 'net niet' momenten tijdens voetbalwedstrijden. De ballen op de paal of lat, waarna er een harde OEHHH!!! door het stadion gaat... Op een Kozakkenmelodie uit de regio van het EK, zie je Dries zingen en dansen met een Kozakkengroep en Oranje supporters. Uiteraard zijn er in het lied ook juichmomenten, want: dit keer is het raak, we worden kampioen, dat is een uitgemaakte zaak!

OEHHH!!! momenten
Iedere voetballiefhebber kent ze wel. De spannende momenten in een wedstrijd, waardoor je langzaam naar het puntje van je stoel schuift... Na mooi combinatiespel, volgt er een schot van één van onze jongens op het doel van de tegenstander. En dan... Oh nee, op de paal! Hoewel we liever juichen, zijn dit soort 'net niet' momenten één van de ingrediënten die het voetbal zo mooi en spannend maken. Dit is de inspiratie voor het EK-lied van Dries Roelvink: OEHHH!!! roept heel Oranje. OEHHH!!! momenten komen veel in wedstrijden voor, maar er wordt nooit specifiek over gesproken. Dries wil hier met zijn lied verandering in brengen.

Videoclip met Kozakkendansers
Het lied is gebaseerd op een oude Kozakkenmelodie. Deze strijders komen uit de grensgebieden van Polen, Rusland en de Oekraïne. De melodie is heel bekend in de regio waar het EK-voetbal zich afspeelt. Het lied en de bijbehorende videoclip zijn dan ook een samensmelting van de EK-regio en Oranje. In de videoclip schitteren de mannen van Kozakkengroep Kalinka, een Oekraïens/Russisch zang- en dansgezelschap uit Rotterdam. Zij staan garant voor het inbrengen van de sfeer uit de regio van het EK. Ze gaan gekleed in kostuums in rood, wit, blauw, waarmee met een knipoog verwezen wordt naar onze eigen driekleur. Ook Dries schittert in een Kozakkenpak in de kleuren van de Nederlandse vlag, waardoor de werelden van het EK en Oranje samen komen.

Amsterdams Volkskoor
De tekst van het lied is geschreven door Dries Roelvink en Bram Koning, die al eerder teksten voor Dries schreef en verantwoordelijk was voor hits van artiesten als Frans Duijts, Wolter Kroes en Ruth Jacott. Het lied is opgenomen in de Highland Studios met fantastische vocale ondersteuning van het Amsterdams Volkskoor.

Loading...

Advertisement
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...