Loading...

Дечја недеља 2014

427 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Sep 25, 2015

Традиција обележавања Дечије недеље у свету и код нас веома је дуга, а на иницијативу организације Пријатељи деце Србије, која је дугогодишњи актер ове манифестације, дефинисана је Законом о друштвеној бризи о деци. Дечија недеља се традиционално одржава у првој седмици октобра, у циљу скретања пажње јавности на децу и младе, на потребе и права деце и младих у породици, друштву и локалној заједници, на њихова права да одрастају у што бољим условима, на једнаке шансе за развој и остварење свих својих потенцијала.

Захваљујући подршци и покровитељству Министарства рада и социјалне политике у реализацији активности Дечије недеље у протеклим годинама, уз подршку других владиних институција и организација цивилног друштва, активним укључивањем општинских организација Пријатеља деце, школа и других институција, као и локалних власти широм Србије, Дечија недеља видљиво, препознатљиво и усмерено на актуелна питања, промовише потребу интегрисаног и савременог националног система за промоцију и заштиту дечијих права. На тај начин подстиче се стварање услова за даље унапређивање положаја деце у друштву, као и пружање подршке у финансијском, социјалном, здравственом, културном и образовном смислу на приближавању том циљу.

Програм активности Дечије недеље чини низ акцијa на републичком и локалном нивоу широм Србије, уз пуну партиципацију деце и младих. Заједничку одговорност представља задатак, који програм активности Дечије недеље посебно промовише, а то је да се обезбеди квалитетно образовање и могућност остваривања права деци из осетљивих група, поштујући релевантна међународна и национална документа и позитивне прописе.

Music: One Fine Day, by http://audionautix.com/

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next

to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...