Loading...

"Beskeden" Tal ordentligt, Ullerupbækskolen, 7a, 2013

365 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Oct 9, 2013

Tal ordentligt, og hold den gode tone, tak! Denne video er en af mange, som Call mes Tal ordentligt initiativ har været med til at producere, ude på de danske skoler. Filmene er alle lavet af skolebørn i både efterskole, såvel som på de ældre klassetrin i folkeskolen.
Det er børnene som står for det hele, både at filme, instruere, komme op med idéerne bag filmene, såvel som også at være skuespillere i filmene.

Der er blevet lavet rigtige mange forskellige typer film, som vi har lagt i forskellige playlists som i kan se på vores kanal. Hvis du gerne vil se flere film som denne, som er lidt i stil med dokumentar eller reportage, så har vi også en playlist til den!
https://www.youtube.com/playlist?list...

Alle videoerne fra Call me Film Studios, og Tal ordentligt initiativet, sætter altid fokus på at vi bør tale pænere til hinanden, at tonen i Danmark er blevet hårdere. Vi bør lige tænke lidt på karma, og tale ordentligt til hinanden – hele tiden, på alle sprog. For selv hvis man nu ikke kan forstå tysk eller spansk, forstår man stadigt meget igennem kropssproget, og den måde ordene bliver sagt – den hårde tone i sproget kan mærkes. Derfor bør vi gøre mere, for at alle taler pænt og ordentligt til hinanden, men ikke kun med ord, men med en generel væremåde, en bedre holdning til kommunikation mellem os alle.

I mange af filmene som denne, bliver der endda givet en fin løsning på problemet, og hvad vi kan gøre ved de hårde ting vi ofte kommer til at sige til hinanden. Man bør ikke sidde stille hen, og ikke gøre noget – nej, vi bør tage affære, og gøre noget ved det nu – for den dårlige tone kan nemlig mange gange sætte dybe spor hos os, som bliver hængene i mange år, hvis der bliver talt hårdt eller grimt til en, eller hvis man oplever at blive mobbet.

Det er både i det daglige at tonen er blevet hård, men også på nettet. I november 2014, skrev Berlingske en artikel om netop dette.
"Studier viser, at dårligt trumfer godt. Hvis der er én negativ kommentar ud af 10, så vil vi sige, at kommentarsporet var overvejende negativt", siger Rasmus Rønlev.

"Hvis man laver en tekstanalyse af et kommentarfelt på en artikel, vil man lige så ofte se, at et flertal af kommentarerne faktisk er positive tilkendegivelser over for artiklens budskab eller forfatter. Men de negative kommentarer fylder og støjer så meget, at de hurtigt overdøver de positive og konstruktive."
http://politiken.dk/forbrugogliv/digi...

Det er langtfra kun et problem i skolerne, men nærmere et generelt problem for alle danskere. Det er derfor, at ”Tal ordentligt” initiativet fra Call me, opfordrer til at vi snakker om problemet, at vi kommer det nært, så det ikke går hen og bliver usynligt mens det stadigt hænger og generer. For mange af os, sker det at de hårde ord ofte ikke er ment til personen de bliver sagt til, men kommer fra tidligere konfrontationer på dagen, stress på arbejdet, skænderi med vennerne, osv., hvilket udløser det dårlige sprog.

Hvis du gerne vil støtte den gode tone i Danmark, og se flere film fra skolernes Tal ordentligt projekter, så håber vi at du abonnere på vores kanal her, så du løbende kan få de nyeste videoer der er produceret.
Du kan også finde alle playlister, hvor alle vores videoer er lagt i kategorier, lige her:
https://www.youtube.com/user/talorden...

Facts om Tal ordentligt initiativet
Mobilselskabet Call me sætter fokus på den desværre skærpede og dårlige tone i dagens samfund. De ønsker via deres Call me Film Studios ”Tal ordentligt” initiativ at ændre folks sprog i hverdagen. Dette er både i den private- og offentlige sfære. Initiativet udføres af skoleelever fra de ældste klasser rundt omkring i Danmark, hvor der på nuværende tidspunkt er 300 skoler med i projektet, der har produceret over 600 små film omkring temaet ”Tal ordentligt – det koster ikke noget”. Hvis du gerne vil læse mere om Tal ordentligt initiativet, kan du det på vores hjemmeside her:
http://talordentligt.callme.dk/

Om Call me
Virksomheden Call me er en del af Telia og opererer som en stor spiller på det danske mobil- og telemarked. De har store ambitioner, drømme og mål, hvor god kommunikation er den centrale nerve. De ønsker at tage aktivt del i at forandre verden til et bedre sted at være. Dette gør de gennem kommunikation bygget på gensidig tillid og respekt.
Du kan finde os på:
www.callme.dk


Produceret for:Tal ordentligt film studios
Produktions selskab: En Kovending
Filmproducer, manuskriptkonsulent og underviser: Randolf Carlos Aabye
Filmeventvært: Randolf Carlos Aabye
Grafik og animation på intro: Michael Wurtz
Ide udvikler tal ordentligt film studios intro:
Randolf Carlos Aabye, Sofie Heilskov, Michael Wurtz
Musik og lydeffekter: Partners in rhyme Inc
Copyright © 2013 Telia og Call Me

Loading...


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...