Loading...

Villa Kerylos - Saint Jean Cap Ferrat félsziget. / Cote d'Azur /

1,697 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Uploaded on Jun 5, 2011

Villa Kerylos
Csodálatos környezetben egy szikla fokán található, közvetlenül a Földközi --tenger mellett, Nice és Monaco között Beaulieu-sur-Mer településen, St. Jean-Cap-Ferrat félszigeten.
A különleges épületet Theodore és Joseph Reinach, a kor két kiemelkedő francia alakja építette meg Beaulie sur Mer-ben, Emmanuel Pontremoli tervei alapján 1902 és 1908 között. Maga a Kerylos szó jégmadarat vagy „régi szép időket"-et jelent, hiszen a görög mitológia szerint a jégmadár megjelenése a legjobb ómen. A villa nemcsak az építmény jellegében, hanem a berendezés és miliő hangulatában is az ókori görög időket idézi: az időszámításunk előtti második században voltak jellemzőek az ilyen típusú görög nemesi házak.
A Kerylos villa megtekintése egy időutazás az ókori görög kultúra szivébe. A belső terek kialakitása, a falak diszitése mind azt a célt szolgálta, hogy újrateremtsék egy ókori görög luxusvilla hangulatát. A görög kultúra szerelmese Théodore Reinach igazi polihisztor. Egyszerre volt régész, éremgyűjtő, zenetörténész, papiruszkutató. Az Akadémia tagja és Savoi megye ország gyülési képvidelője. Szenvedélyesen rajongott az antik görög kultúra iránt, igy született az ötlet, hogy felépit egy ógörög villát a Riviérán. A villa XX. sz. eleji konforttal, luxussal van felszerelve.
A villa kertjéből fantasztikus kilátás nyílik Saint Jean Cap Ferrat félszigetére. A kertben olajfák, szőlőtőkék, gránátalmafa, oleanderek, íriszek fenyők, pálmák és ciprusok idézik a mediterrán hangulatot.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...