Loading...

De Doos van Doe Maar - Nu voor te bestellen!

3,509 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Sep 3, 2012

De Doos van Doe Maar is nu voor te bestellen via Bol: http://bit.ly/UfUw0f.
Versies / Limmen Tapes is ook te pre-orderen via Bol: http://bit.ly/SYKOkK.

Op 14 september 2012 is het Doe Maar-dag in Nederland. De meest populaire band die ons land ooit kende brengt dan namelijk een zeer complete Doos van Doe Maar uit. Op de tegelijk daarmee te verschijnende dubbel-EP, die Versies/Limmen Tapes gaat heten, heeft de band zeven oude nummers opnieuw opgenomen.

Volgens zanger en toetsenist Ernst Jansz zijn er in de nieuwe versies "veel minder tierelantijnen" te horen. "We hebben er nog meer reggae van gemaakt. Reggae is een gevoel, misschien wel een levensvisie. Je creëert zelf de weg die je gaat en laat je dan meevoeren met de stroom. Daarom zijn de meeste nummers ook langer dan het origineel: we konden er geen genoeg van krijgen."

Bij het uitbrengen van De Doos Van Doe Maar heeft Top Notch een samenwerkingsverband gesloten met Telstar, het label van wijlen Johnny Hoes waar Doe Maar in 1979 tekende. Kees de Koning is hartstikke blij met deze samenwerking: "Johnny Hoes was één van mijn helden en zijn label heb ik al vaker de Motown van de Nederlandse muziekscène genoemd. Zij krijgen veel te weinig respect voor dat wat zij hebben gepresteerd. Ik ben ontzettend trots dat zij met ons willen samenwerken." Adri-Jan Hoes, die in 2003 samen met zijn broer Johnny jr. de leiding over Telstar van zijn vader overnam, is het met De Koning eens: "Ik denk dat Kees met zijn label op het pad loopt dat mijn vader geëffend heeft. Ook wij waren een onafhankelijk, eigenwijs platenlabel. Ook wij gaven iedereen een kans, zolang de muziek origineel en artistiek verantwoord was. Dan maakte afkomst of geld niet uit. Talent plukten we gewoon van de straat als het moest. Dat doet Top Notch ook."

De Doos Van Doe Maar zal bestaan uit veertien cd's, tien dvd's en een boekje vol uniek fotomateriaal. Volgens Hoes wordt het de meest complete verzamelbox ooit: "Een album als The Rumbones is er bijvoorbeeld opgekomen. Dit was het eerste samenwerkingsproject tussen Henny en Ernst, waardoor het dus echt de basis van hun liefde voor reggae is. Verder is alle muziek opnieuw gemasterd en dus echt van de allerhoogste kwaliteit. Op de dvd's vind je zo ongeveer al het videomateriaal dat ooit van Doe Maar is uitgekomen. Ook is er een boekje met schitterende en unieke foto's aan de box toegevoegd. Het artwork is gedaan door Piet Schreuders. Hij is echt een Godsgeschenk en weet het Doe Maar-gevoel op een feilloze manier neer te zetten."

Zowel de dubbel-EP Versies/Limmen Tapes als De Doos Van Doe Maar komen op vrijdag 14 september uit. Beiden zijn alvast te reserveren op Bol.com.

Inhoud van De Doos van Doe Maar

Cd's:
The Rumbones
Doe Maar
Skunk
Doris Day en andere Stukken
Doe de Dub
4Us (de lp)
4Us (de cd)
Lijf aan Lijf 1
Lijf aan Lijf 2
Singles, Tussendoortjes en andere Stukken
Klaar
Hees van Ahoy 1
Hees van Ahoy 2
De Limmen Tapes

Dvd's:
Clips en televisieoptredens
Live op televisie
Televisie programma's
Op video
Afscheidsconcert (middag)
Afscheidsconcert (avond)
Reünie 2000
Hees van Ahoy
Werchter 2008
Lijf aan Lijf (Een terugblik)

Doe Maar Zakboekje


Camera, regie en montage: Hugo Rikken
©2012 FullScreen Film

Loading...

Advertisement
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...