Loading...

Cykelsport PostDanmark Rundt 2009 1 etape 29-07-2009

1,067 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Uploaded on Jul 29, 2009

http://www.postdanmarkrundt.dk/Pages/...
Denne video er optaget i krydset Hobrovej/Skelagervej 9000 Aalborg
af Hans-Henrik Stryhn

Danmarks største sportsbegivenhed
Post Danmark Rundt blev første gang afviklet i 1985 med Københavns Vinterbane som arrangør. Løbet blev kørt hvert år frem til 1988, hvorefter det holdt syv års pause.

I 1995 besluttede DCU og Post Danmark at genoplive arrangementet. Lige fra første etape, med start i Esbjerg, blev det en stor publikumssucces. I de gyldne "Riis-dage" frem til 1997 - fulgte mere end 1 million tilskuere med i løbet ude ved vejkanterne, og næsten lige så mange fulgte løbet hver aften på tv.

Med årene har publikumsinteressen fundet sit naturlige leje med ½ million tilskuere langs ruten og hen over ugen følger over halvdelen af befolkningen løbet i medierne; tv, radio, aviser eller på internettet. Dermed orienterer mere end tre millioner mennesker sig om cykelløbet.

Ingen anden sportsbegivenhed i Danmark kan mønstre en sådan interesse. Post Danmark Rundt involverer hele landet og har udviklet sig til en markant international sportsbegivenhed; verdens bedste cykelhold stiller til start med en række store stjerner, tidligere verdensmestre, nationale mestre og topryttere.

I 2009 køres løbet for 19. gang. Det er placeret i UCI´s kategori-system, som et 2.2-løb. Det har et kontantbudget på 4.500.000 kr., hvortil kan lægges et ikke helt definerbart beløb, der udgør værdien af de "gratis-ydelser", løbet får fra kommuner, sponsorer og samarbejdspartnere. Løbets præmiesum er 580.000 kr.

Løbet arrangeres af Danmarks Cykle Union (DCU

  • Category

  • License

    • Standard YouTube License

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...