Loading...

Holdfű Színház - Hattyúfivérek [AJÁNLÓ]

285 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Feb 20, 2016

Benedek Elek – Grimm - Strausz Tünde:
Hattyúfivérek

Mi jut eszedbe a „testvér” szóról? Nagy közös játékok, lefekvés előtti hancúrozás, titkaim őrzője, veszekedés, utálat, irigység? Vagy netán mindez együtt?
A testvérek közötti ellentmondásos viszony nem újkeletű. Bizonyítja ezt az a rengeteg mese és példázat, amelyeknek témája eme viszony bemutatása. A mesék egyaránt szólnak jó és rossz testvérekről. Olyanokról, akik szeretik és segítik egymást és olyanokról, akik legádázabb ellenségei egymásnak.
A „Hattyúfivérek” a testvéri szeretet mellett teszi le a voksát, annak gyönyörű példáját állítva elénk. Főhőse felcseperedve megtudja, hogy ő bizony nem egyedüli gyermek, csak édes bátyjai egy átok miatt gyermekkorukban hattyúvá változtak. Útnak indul, hogy sok-sok akadályt leküzdve, végül a legnehezebb, önmaga legyőzése árán megváltsa testvéreit.
Az izgalmakban és fordulatokban gazdag előadás merít Andersen, Benedek Elek, Grimm illetve számos nép (finn, német, olasz) hasonló témájú meséinek motívumkincséből.
A bábok megjelenésükben a reális és a meseszerű között helyezkednek el, nem stilizáltak, de felismerhetően „azonos világból valók”. Az előadás a „mesét” szeretné színpadra vinni, ezért bátran él a „varázslatok” lehetőségével, a tündérmesék zenei és képi világába helyezve a történetet, helyenként könnyen értelmezhető szimbolikus megoldásokkal színezve. A cél a játék lendülete, változatossága, érzelemgazdagsága, hiszen a kisgyermekek a gondolatokat is elsősorban érzelmeken keresztül fogadják be. A darab szövege, a szituációk kidolgozottságával, pontos és lényegre törő ábrázolásával teret enged az érzelmi azonosulásnak.
Időtartam: 55 perc
Ajánljuk: 4 éves kortól

Előadja: Máté Bernadett, Strausz Tünde
Tervek/Bábok/Díszlet: Tóth Zsuzsa, Stark Gábor, Kakuszi Zoltán
Zene: Nánási Péter
Rendezte: Strausz Tünde

Facebook oldal: https://www.facebook.com/holdfuszinhaz
Honlap: https://www.holdfuszinhaz.iwk.hu
Előadásrendelés: holdfuszinhaz@gmail.com

A filmet készítette:
Ferencz Péter cinematográfus
https://www.facebook.com/PreferWorks
https://www.cinematography.iwk.hu

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...