Upload

Loading...

somalische vluchtelingen liggen voor dood in den haag

56,612

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Jan 12, 2013

somalische vluchtelingen uit de vluchtkerk hielden een 'die-in' by de tweede kamer in den haag uit protest tegen het regeringsbesluit om somaliërs zonder verblyfsvergunning te deporteren..

somali refugees from de vluchtkerk held a die-in at the tweede kamer in den haag to protest against the decision of the government that it is safe enough to deport somali refugees while several reports and different sources say that somalia is unsafe..

*** persbericht ***

Over lijken gaan

Recentelijk heeft Staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie geoordeeld dat Somalië niet meer als een 'onveilig' land wordt beschouwd. Verbeteringen zijn geconstateerd, zegt hij, want in Mogadishu gaan er weer markten open, is de straatverlichting gerepareerd en vermogende zakenlieden keren weer terug naar Somalië om te investeren in bedrijven. Dit besluit betekent voor de uitgeprocedeerde asielzoekers in Nederland dat zij op korte termijn weer in aanmerking komen voor gedwongenterugkeer. In recente rapportage geven echter organisaties als de UNHCR, Amnesty International, Human Rights Watch en de Fact Finding Missions van de Deense Immigratie Dienst aan, dat de situatie in Somalië allesbehalve stabiel en veilig is. Schending van de mensenrechten is aan de orde van de dag en per maand zijn er in de hoofdstad Mogadishu ten minste 450 (burger)slachtoffers door bomaanslagen, zelfmoordaanslagen, schietpartijen, verkrachting en willekeurige arrestatie en detentie. Met name de 200.000 ontheemden die zich in vluchtelingenkampen in de stad zelf bevinden hebben geen enkele vorm van bescherming tegen dit geweld.

Om duidelijk te maken wat er gebeurt met gedeporteerde Somalische mannen, vrouwen en kinderen zal de werkgroep 'Somalië onveilig' op vrijdag 11 januari het Hofplein in Den Haag demonstratief bezaaien met de bloederige lijken van de slachtoffers van het aanhoudende geweld in Somalië.

Vluchtelingen uit Somalië horen bescherming te krijgen en niet terug de dood in te worden gejaagd!

All Comments

Comments are disabled for this video.
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...