Loading...

Mielőtt elítélnél egy generációt, hallgasd meg az ő véleményüket is! | kidsnews.hu - | TEDxDanubia

164,648 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Dec 20, 2018

„Tizenéves fiatalok vagyunk. Mit gondoltok vajon rólunk? Higgyétek el minket is érdekel a világ, de nem biztos, hogy a felnőttek tapasztalatán keresztül szeretnénk megismerni azt, hanem a saját tapasztalatunkon keresztül. Tisztában vagytok azzal például, hogy egy fiatal mire is használja valójában a telefont amikor nyomogatja és evés közben is pittyeg? Tényleg gyakran lógunk a gépen, de vajon ilyenkor kivel és miért tartjuk a kapcsolatot? Biztos, hogy a mai fiatalok nem olvasnak és nem műveltek? Vagy csak más könyvek kötnek le bennünket, mint gondoljátok? Mi van, ha másképp látjuk a világot, mi van, ha másképp látunk dolgokat és csak elzárkózunk azelől a világ elől, amit ránk erőltetnek?
Mielőtt elítélsz egy egész generációt, hallgass meg minket is!
A XXI. század kulcsszava az együttműködés, de hogy leszünk erre képesek, ha nem ismerünk fel két dolgot: azt, hogy partnernek tekintjük a velünk együtt élőket és hogy mind mintákat követünk. Ha azt akarod, hogy intelligens legyen a gyermeked, kezdd vele, ne csak kérdezd, ne csak halld, hanem hallgasd is meg, amit válaszol. Hiszen szavakat és történeteket csak együtt tudunk írni: X-ek Y-ok és Z-k.”

A kidsnews.hu szerkesztőségében 30 eltökélt tizenéves dolgozik azon, hogy cikkeiken keresztül értéket teremtsenek, a Z generáció számára egyfajta hidat képezve a felnőtt és a felnövekvő nemzedék között. Öt fiatal szerkesztő – Papp Júlia, Orbok Réka, Borsodi Eszter, Solymosi Máté és Juhász Gréta – mesél az őket sújtó sztereotípiákról. Az oldal alapítója és ötletgazdája, Braczkó Szilvia pedig róluk beszél, és arról, hogy valóban milyen is tizenévesekkel dolgozni. A kidsnews.hu szerkesztőségében 30 eltökélt tizenéves dolgozik azon, hogy cikkeiken keresztül értéket teremtsenek a Z generáció számára egyfajta hidat képezve a felnőtt és a felnövekvő nemzedék között. Öt fiatal szerkesztő – Papp Júlia, Orbok Réka, Borsodi Eszter, Solymosi Máté és Juhász Gréta – mesél az őket sújtó sztereotípiákról. Az oldal alapítója és ötletgazdája, Braczkó Szilvia pedig róluk beszél, és arról, hogy valóban milyen is tizenévesekkel dolgozni. This talk was given at a TEDx event using the TED conference format but independently organized by a local community. Learn more at https://www.ted.com/tedx

Loading...

Advertisement

to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...