Loading...

Literaire ontmoetingen Uitgeverij Lubberhuizen

8,773 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Nov 5, 2009

Literaire ontmoetingen

De legendarische schrijversportretten op dvd
H.A. Gomperts & Hans Keller

In 1963 introduceerden literatuurcriticus H.A. Gomperts en documentairemaker Hans Keller de schrijversdocumentaire op de Nederlandse televisie. Gerenommeerde schrijvers vertelden daarin aan de hand van fotos en filmbeelden over hun leven en gingen in een vraaggesprek met Gomperts uitgebreid in op hun werk. Het leverde televisie op die nog steeds modern is. Deze documentaires zijn door de verrassende en kritische vragen van een kenner en de bijzondere getuigenissen van tijdgenoten veertig jaar later nog even schitterend, amusant als leerzaam oordeelde Kees Fens. Wie deze tien historische uitzendingen bekijkt, aangevuld met het destijds geweigerde portret van Remco Campert (omdat hij het woord naaide gebruikte), stelt zichzelf ongetwijfeld de vraag waarom de Nederlandse televisie nooit op die weg is voortgegaan.

In het bijgevoegde boekje blikt Hans Keller terug op de uitzendingen en opnames, memoreert Kees Fens de afstandelijke aanwezigheid van interviewer H.A. Gomperts en portretteren Eep Francken en Herman Verhaar de literatuurcriticus Gomperts.

Met Gerrit Achterberg, J.C. Bloem, Willem Elsschot, Simon Carmiggelt, Hugo Claus, Simon Vestdijk, Harry Mulisch, Gerard Reve, Remco Campert, Adriaan Morriën en Adriaan van der Veen.

Literaire ontmoetingen verschijnt ism iDVD, het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en de AVRO.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...