Loading...

Opening QR-belevingstocht - Jan Peter Balkenende - 4 april 2012 Zierikzee

410 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Apr 5, 2012

Dames en heren, het zijn lastige tijden. Menig museum en gemeentebestuur moet alle zeilen bijzetten om toeristisch aantrekkelijk te blijven. Maar de moderne toerist is kritisch, verwend en ook nog eens moeilijk te bereiken. Belevingscommunicatie blijkt een beproefde methode. Daarom is beleving zo belangrijk.

In deze tijd van IPads en smartphones is het vanzelfsprekend om deze nieuwe technieken in te zetten. De verwachting is dat over twee jaar ongeveer 75% van de bevolking een smartphone bezit.

Door het scannen van een QR-code kunnen bezoekers een interactieve ontdekkingstocht maken door het historisch centrum van Zierikzee. Korte videoclipjes, teksten, foto's, illustraties of geluidsfragmenten verlevendigen niet alleen de wandeltocht maar geven ook op een aantrekkelijke wijze informatie.

De QR-tocht kan starten op elke willekeurige locatie. Wil je van de ene locatie naar de andere? Geen probleem, via Google Maps krijg je een routebeschrijving. Wil je het laatste nieuws over Zierikzee weten? Geen probleem, bij elke locatie krijg je het laatste nieuws over festiviteiten, aanbiedingen of openingstijden. Wil je meer weten over een bepaald onderwerp? Geen probleem. Bij 'leuke weetjes' krijg je bijzonder informatie. Het is zelfs mogelijk om links te maken naar andere informatiebronnen: de gemeente bijvoorbeeld, of de VVV of speciale evenementen van ondernemers.

In de toekomst kan dit uitgebreid worden met aanvullende thema's bijvoorbeeld een educatieve tocht voor scholieren of een speciale route over architectuur. Voor de buitenlandse gasten is er de mogelijkheid om voor Frans, Duits of Engels te kiezen. Zij kunnen hun bezoek voorbereiden door een virtuele rondtoer op de website te maken.

Uiteindelijk kan er een heel netwerk van QR informatiepunten worden opgebouwd.

Door deze flexibele opzet kan de aangeboden informatie makkelijk en snel up to date worden gehouden. En statistieken houden het gebruik per QR-tegel bij.

Met dit project is Zierikzee één van de eerste gemeenten in Nederland met een interactieve QR-ontdekkingstocht. En wij van PureStories zijn erg enthousiast over de resultaten. Tijdens de proefperiode zijn de QR-tegels meer 800 keer gescand en kregen we veel positieve reacties via de mail.

Wij hopen dat u inmiddels ook erg nieuwsgierig bent geworden en ik wil u daarom, meneer Balkenende, uitnodigen de QR-ontdekkingstocht officieel in gebruik te stellen door de QR-code te scannen.

Meer info: http://www.PureStories.nl

  • Category

  • License

    • Standard YouTube License

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...